Néhány hasznos tanács vasaláshoz

Biztosan mindenki végzett már házimunkát, attól függetlenül, hogy férfi-e vagy nő. Ez egy olyan dolog, amelyet mindenkinek meg kell csinálnia, hacsak nincs annyi pénze, hogy egész életében takarítót fogadjon.

[wp_ad_camp_1]

Az olyan dolgok, mint a mosogatás vagy a takarítás sokkal kevésbé veszi igénybe az ember türelmét, mint például a vasalás. Ugyanis ahhoz, hogy az ember sikeresen vasaljon, úgy, hogy nemcsak a folyamat, hanem az eredmény is jó legyen, szükséges némi alapismeret. Bár a folyamatot banálisan egyszerűnek tartják, egyáltalán nem az. Biztosan Önök is tapasztalták már, vagy legalább hallottak róla, hogy egyes ruhadarabokat nem is olyan egyszerű kivasalni. Arról nem is beszélve, hogy a folyamat bizonyos előkészületeket is megkíván. Azonban, ha követjük az alaplépéseket, akkor legalább itt nem ronthatjuk el a dolgot. Az első ilyen fontos lépés az előkészület. Fontos, hogy olyan helyet teremtsünk a vasaláshoz, amelyik kényelmes és praktikus. A vasalódeszkát (mert ezt mindenképpen használnunk kell), egy olyan helyre tegyük, ahol elég hely van annak is, hogy a már kivasalt ruhákat szépen el tudjuk rendezni, hogy ne gyűrődjenek össze, mert akkor az egész munkánk fölöslegessé válik. Célszerű, ha vállfákat akasztunk fel valahova, és erre tesszük majd a pólókat, ingeket.

Vasalás

Vasalás

A nagyobb darabokat pedig, mint amilyen például a paplanhuzat is, fogjuk össze, és úgy tegyük majd el. A második lépés a vasaló megtisztítása lesz. Sokszor fordul elő, hogy olyan anyagot vasalunk, amely rajtamarad a vasaló alján, vagy csak megfogja azt. A tisztításra használhatunk ecetet, mert az tökéletesen eltünteti ezeket a lerakódásokat. Ezt követően azt kell megnézni, hogy melyik anyagot hány fokon tanácsos vasalni. Ez általában fel van tüntetve az adott ruhadarab címkéjén. Fontos, hogy ezeket alaposan megfigyeljük, mert ellenkező esetben lehet, hogy összemegy a ruha, kiégetődik, vagy elszakad. Ilyenkor gyakran történik meg az, hogy rajta is marad a vasaló felületén, és ilyenkor nehéz eltüntetni, nem lesz hozzá elég az ecet. Hogyha ez megvan, akkor már csak a technikára kell odafigyelni. Legjobb, ha körkörös mozdulatokkal haladunk, és így végezzük el a simítást. Soha ne kövessük el azt a hibát, hogy túl sokat hagyjuk a vasaló felületét mozdulatlanul egyhelyben, mert akkor kiégetjük az anyagot, főleg akkor, ha egy kényesebb fajtáról van szó. Hogyha igényli a ruha, a folyamat közben spriccelhetjük egy kis vízzel is, hogy könnyebben kisimuljon.