Néhány észrevétel a jövő technológiájához

Egy forgó fekete lyuk féreglyukká alakulhat, amin áthaladva a tér egy egészen másik pontján jutunk ki. Fekete lyukat pl. egy nagyteljesítményű részecskegyorsítóval is előállíthatunk. Ehhez azonban szinte fénysebességre kell felgyorsítani az anyagot, amit kilőve egy űrhajóról az űrhajó azt nem érheti utol.

[wp_ad_camp_1]

Ezért ezt a részecskegyorsítót a Holdon helyezném el, ahonnan kilövik a világűrbe, kilövés közben megpörgetik, így a világűrben féreglyuk keletkezik. A részecskegyorsítóval célozzák meg a már a világűrben tartózkodó űrhajót, aminek csak meg kell várnia, hogy a féreglyuk elnyelje. Aztán a féreglyuk elhagyja a Naprendszert, szinte fénysebességgel… De sebaj, jöhet a következő!

A féreglyuk működéséhez képzeljünk el egy hatalmas lufit, amin keresztül egy egyenes szívószálat szúrunk keresztül. És tegyük fel, hogy a lufi nem pukkad ki. Ekkor láthatjuk, hogy ez a módszer csak bizonyos minimális távolságnál messzebbi pontok összeköttetésére alkalmas. Viszont minél távolabbi pontokat akarunk összekötni, vagy minél messzebbre akarunk utazni, annál hosszabb szívószál kell, vagyis annál nagyobb féreglyuk, vagyis annál nagyobb energiabefektetés.

És hogy hol lesz a féreglyuk másik oldala, a kijárat? Az a kezdeti feltételektől függ: mekkora a féreglyuk, hogyan, mennyire pörgetjük meg, stb…

Űrutazás

Űrutazás

Ha túl nagyra sikerül, akkor a kijárat nem a saját univerzumunk egy másik pontja, hanem egy másik univerzum lehet – ahol teljesen más fizikai törvények uralkodnak. Ennek az eredménye lehet az is, hogy onnan egyszerűen kiszippantja a mi univerzumunk anyagát a tér – ilyen, több millió fényév átmérőjű lyukakat már találtak a világegyetemünkben!

De nem kell félni, ezt csak hatalmas, a galaxismagokban lévő féreglyukak idézhetik elő.

Egy féreglyuk fegyvernek is használható: átküldök rajta egy atom- vagy hidrogénbombát, aminek nem kell az ellenséges űrhajóban robbannia (!), épp elég, ha a közelében, néhány száz méteren belül robban, akkor is teljesen megsemmisíti azt.

Persze az űrutazáshoz űrhajóra is szükség van. Nagyobb űrhajókat a Földről fellőni szinte lehetetlen, annyi energiára (tolóerőre) van hozzá szükség. Ezért a leggazdaságosabb a világűrben építeni az űrhajókat. Pl. egy aszteroidát Föld körüli pályára állítani, majd feldarabolni, és abból gyártani az űrhajókat.

A második leggazdaságosabb módszer, ha a Holdon építünk egy gyárat és onnan lőjük fel – pl. elektromos vagy mágneses rámpán a készterméket.