Nebraska állam fantasztikus látnivalói

Bár az állam főleg a kukoricáról híres, Nebraska mégis sokkal többet kínál, mint a kukorica. A Nagy-Alföldön található Nebraska büszkélkedhet gyönyörű dűnékkel, drámai sziklaalakzatokkal és nyüzsgő városokkal. Lincoln fővárosán kívül számos festői hely található itt, amiket nem érdemes. Ne felejtse el a cowboy kultúra és örökség felfedezését, hogy megtapasztalhassa Nebraska teljes lényét. A tanyáktól a városi úticélokig Nebraskában mindent megtalál.

[wp_ad_camp_1]

Amikor a 19. században a turisták nyugatra vándoroltak az Alföldön, ott találtak egy hihetetlenül fontos mérföldkövet, a Chimney Rock-ot. A homokkőképződés több mint 300 méter magas, és az Észak-Platte-völgyben található. Amellett, hogy kritikus mérföldkőnek számít a nyugati utakon, a Chimney Rock jelentős szerepet játszott az indiánok és még a mormonok számára is. Ennek eredményeként a Chimney Rock Nemzeti Történelmi Emlékhelyt nem szabad kihagyni, ha Nebraskában jár. A hely manapság látogatóközponttal és múzeummal is büszkélkedhet, és egy olyan térképet is kaphat, amely a legjobb turistaútvonalakat is megmutatja.

Nebraska állam

Nebraska állam

A Carhenge a Sandhillsben található, ami egy igazán érdekes emlék. Menjen az Alliance-tól északra, és megtekintheti az autókat halmozott és szokatlan kivitelben. Ha a név úgy hangzik, mint Stonehenge, ez azért van, mert úgy van elrendezve, hogy replikája a kőből készült ikonikus brit iránypontra hasonlítson. A Carhenge teljes egészében az Egyesült Államokban készült autókból épült, de mindet átfestették, hogy jobban hasonlítsanak Stonehenge-re. Ha tetszik önnek a modern művészet, értékelni fogja ezt a mókás építményt, és ha vintage autó rajongó, szeretni fogja az autók használatát az emlékműben. Még ha csak egy jó fotót szeretne készíteni, akkor is érdemes megállni a Carhenge-nél.