Ne vegye félvállról a klímatisztítást!

A klímatisztítást hajlamosak elodázni az emberek, ami nagy hiba, hiszen így a készülék elveszítheti a rá vonatkozó garanciát, valamint a szűrőkön olyan baktériumok telepedhetnek meg, amelyek az egészségre nézve veszélyesek. Ráadásul a tisztítás hiányában a klíma kevésbé tud hatékonyan működni. Az alábbiakban bővebben kifejtjük, miért fontos a klíma tisztítása.

Klímaszerelés esetén mindenképp szakember segítségére van szükség, hiszen a klímatisztítás nem csak annyiból áll, hogy áttöröljük a készüléket. A klíma mindenképp hasznos készülék, hiszen hozzájárul a lakok kényelméhez, azáltal, hogy a nyári hőségben hűvösen tartja a lakást, míg a téli fagyban hozzájárul a lakás fűtéséhez. Ha jól működik a készülék, akkor könnyű elfeledkezni a karbantartásról ás tisztításról. Holott ez nagy hiba, ugyanis számos veszélyt és egészségügyi kockázatot rejt magában. Nem csak a klíma műszaki állapotán eshet csorba, ha a tisztítás és karbantartás elmarad, de a készülék különböző részein baktériumok is megtelepednek, amelyek a befújt levegővel együtt bejutnak a lakás légterébe és az ott tartózkodók esetében akár allergiát és különféle légúti megbetegedéseket is okozhatnak. Érdemes szakszerű segítséget kérni, de már az is sokat segít, ha a megfelelő tisztítószerekkel és fertőtlenítőszerekkel kitisztítja a klímát, mivel így a baktériumok nagyrésze elpusztítható.

Klímaszerelés - Klímatisztítás Miskolc

Klímaszerelés – Klímatisztítás Miskolc

A klíma tisztításához és karbantartásához évente érdemes szakember segítségét kérni. Ez azért is fontos, mert enélkül a klíma könnyen elveszíti a rá vonatkozó garanciát. A gyártó által vállal 3-5-10 éves garancia ugyanis rendszerint azon múlik, hogy a tulajdonos éves szinten elvégezteti-e a karbantartást, valamint tisztítást. Természetesen ennek írásos nyoma is kell, hogy legyen. Egy éves szinten körülbelül tízezer forintos kiadás miatt semmi esetre se érdemes kockáztatni, hogy százezres készülék garanciája elvesszen. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy a klímatisztítás egészségügyi kockázatokat is hordoz magában! A klímatisztítás hiányában csökken a klíma kapacitása és több lesz a felvett energia. A rosszabb működési paraméterek miatt a készülék drágábban fog üzemelni, ami a készülék élettartamára is kihatással lesz! Klímatisztítás Miskolc városában kiváló szakemberek segítségével! Bővebb információkért látogasson el az eszakklima.hu weboldalra!