Napelemes tetőcserép, mint találmány

Tóth Miklós ötvözte a tetőcserepet a napelemmel, majd találmányként be is jegyezte azt. Az alternatív energiaforrások iránt érdeklődőknek ez egy nagyszerű hír lehet, hiszen otthonunkban gazdaságosan tudjuk termelni az energiát ezzel a módszerrel.

[wp_ad_camp_1]

A mérnököt mindig is érdekelte az alternatív energia. Évekkel ezelőtt szeretett volna saját házára elektromosenergia-termelő napelemeket szerelni, de nem tetszettek neki a hagyományos táblás megoldások, ezért találta ki, hogy a cserép is lehetne napelem. A tetőcserép egyszerű és könnyen használható eszköz. Alkalmazható magyar tetőkhöz is, anélkül, hogy megbontanánk azok szerkezetét.

Napelemes tetőcserép

Napelemes tetőcserép

Egy négyzetméternyi területen használva képes ellátni egy kisebb háztartás igényeit, 200-250 Watt áramot állít elő, ami elég a világításra, a számítógép, vagy a hűtő működéséhez is. A beépített akkumulátoroknak köszönhetően akár éjjel-nappal segítséget nyújt a háztartási eszközök működéséhez. Ez azt jelenti, hogy 45 százalékkal nagyobb teljesítményarányt jelent egységnyi területen, mint amit a megszokott napelemes rendszerek tudnak előállítani.

Külön érdekesség, hogy az árnyékban is működik Tóth Miklós találmánya. Ára hasonló kategóriában mozog, mint napelemes társaié, viszont a befektetés jóval hamarabb megtérül. Érdemes kihasználni a lehetőséget.