Namíbia legszebb nemzeti parkjai

Lélegzetelállító tájakkal, gyönyörű elhagyatott sivataggal és vadon élő állatok gazdagságával Namíbia egy olyan hely, amely minden látogatót biztosan elkábít és inspirál. Kenyához és a szomszédos Dél-Afrikához képest gyakran figyelmen kívül hagyják ezt az országot, amely megérdemelné az említést a csodálatos nemzeti parkjai miatt.

[wp_ad_camp_1]

A természeti szépségű ország, rengeteg hihetetlen látnivalót kínál, és  a nemzeti  parkokban mindenki találhat olyasmit, ami szemetgyönyörködtető lenne számára. Ahhoz képest, hogy csak egy kisebb park, Mangetti sok mindent kínál. A korábban ritka és veszélyeztetett fajok tenyésztésére szakosodott hely nemzeti parkká alakult, abban a reményben, hogy vonzza a turistákat a területre. A parkban található elképesztő állatok sorozata miatt mindenképpen érdemes megállni az ösvényen és belemerülni Mangetti tiszta és gyönyörűen vad tájaiba. Ezen a biológiai sokféleségű területen az elefántok és az orrszarvúk körbejárják a szavannát, őket is meg lehet itt tekinteni. Namíbia északkeleti részén található Khaudum izolált és viszonylag kicsi nemzeti parkja. A turisták ritkán látogatják a távoli elhelyezkedése miatt, így tökéletes azok számára, akik nyugodt és békés természetű kirándulást keresnek. Az érintetlen nemzeti park elsősorban száraz akác erdőkből és szavannákból áll, pár életmentő folyóval, amelyek az esős évszak alatt kiszáradnak.

Namíbia

Namíbia

Dorob Nemzeti Park végtelen homokja minden bizonnyal lenyűgözi a látogatókat változó és kavargó természetével és természetes szépségével. Noha a dűnék valóban fantasztikus felfedezéseket tesznek lehetővé, a park sokkal többet kínál ősi San sziklafestményekkel és bőséges halászati helyszínekkel, rengeteg látnivalóval, amelyek a turistákat érdekelhetik. A park több mint 270 különféle madárfajjal vonzza a madármegfigyelőket, akik a dűnék között és az óceán hullámai felett repülnek.