Nagy vad szafari célpontok a világ körül

Sok turista- és vadkalauz, akik afrikai szafarikat tárgyalnak, gyakran használják a Big Five Game kifejezést a látható állatok leírására. A Big Five valójában az afrikai öt legnehezebb, gyalog vadászó állatra utal, és vadászok találták ki, de ma már a szafari utazásszervezők használják. A gyűjtemény az oroszlánt, az afrikai elefántot, a Bivalyt, a leopárdot és az orrszarvút tartalmazza.

A Botswanában található Moremi vadrezervátum az Okavango-delta teljes harmadát borítja – egy változatos élőhely, ahol a sivatag és a delta találkozik, erdőket, lagúnákat, erdőket foglal magában. A delta a vad- és madárvilág teljes spektrumát tartalmazza, beleértve az oroszlánokat, gepárdokat, vízilovakat és krokodilokat. Moremit a száraz évszakban, júliustól októberig érdemes a legjobban látogatni, amikor az élővilág a víz körül koncentrálódik. A Hwange Nemzeti Park Afrika egyik legjobb menedéke a vadon élő állatok számára, és hatalmas elefántcsordák, bivalyok, zebrák otthona, és nagyon nagy a zsiráfok koncentrációja. Ez a nagyvadas szafari úti cél Zimbabwe nyugati részén található, a Bulawayo és a világhírű Victoria-vízesés közötti főúton. A legjobb alkalom a park meglátogatására, miután Mugabe levált a hatalomról.

Moremi vadrezervátum

Moremi vadrezervátum

Zambia keleti részén található Dél-Luangwa Nemzeti Park a Luangwa folyó körül helyezkedik el, amely bőséges krokodilokat és vízilovakat támogat. A park valószínűleg legismertebb sétáló szafarijairól, ahol valójában gyalogosan sétálhat a bokrokon át, és kalauz segítségével nyomon követheti az állatokat. A legjobb idő egy nagy vadszafari számára a parkban az áprilistól októberig tartó száraz időszakb. Az Amboseli Nemzeti Park Kenya egyik legnépszerűbb szafari látnivalója. Ez a kis park a világ legmagasabb szabadon álló hegyének, a Kilimandzsáró-hegynek a lábánál található, Tanzániában. A hófödte csúcs lenyűgöző hátteret nyújt Kenya egyik leglátványosabb élővilágának.