Multivitamin d vitaminnal jó áron

Az emberi test D-vitamint termel a napsugárzás hatására. Egy személy bizonyos élelmiszerek vagy multivitaminok révén növelheti a D-vitamin bevitelét. A D-vitamin több okból is nélkülözhetetlen, beleértve az egészséges csontok és fogak fenntartását is. Védhet számos betegségtől és állapottól, például az 1-es típusú cukorbetegségtől is.

[wp_ad_camp_1]

Multivitamin d vitaminnal vár minden kedves érdeklődőt a vegnum.hu weboldalon, ahol mindössze néhány kattintással rendelhet is szuper multivitaminokat széles kínálatban.  Neve ellenére a D-vitamin nem vitamin, hanem prohormon vagy egy hormon prekurzora. A vitaminok olyan tápanyagok, amelyeket a test nem tud létrehozni, ezért az embernek el kell fogyasztania őket az étrendben. A szervezet azonban képes D-vitamint termelni. A D-vitamin jelentős szerepet játszik a kalcium szabályozásában és a vér foszforszintjének fenntartásában. Ezek a tényezők létfontosságúak az egészséges csontok fenntartásához. Az embereknek D-vitaminra van szükségük ahhoz, hogy a belek stimulálják és felszívják a kalciumot, és visszaszerezzék a kalciumot, amelyet egyébként a vesék választanának ki. A gyermekek D-vitamin-hiánya angolkórt okozhat, ami a csontok megpuhulása miatt erősen hajlott megjelenéshez vezet.

Multivitamin

Multivitamin

Hasonlóképpen, a felnőtteknél a D-vitamin hiány osteomalaciaként vagy a csontok lágyulásaként jelentkezik. Az osteomalacia gyenge csontsűrűséget és izomgyengeséget eredményez. A D-vitamin hiány csontritkulásként is jelentkezhet, és ezzel világszerte több millió embert kezelnek, és még többen vannak fokozott kockázatnak van kitéve. A D-vitamin-hiány összefügg a gyermekek magas vérnyomásával. Egy 2018-as tanulmány lehetséges kapcsolatot talált az alacsony D-vitamin szint és a gyermekek artériás falainak merevsége között. Ezért érdemes d vitamin kiegészítőt alkalmazni, amelyet megrendelhet a vegnum.hu weboldalon.