Műfű lerakás lépésről lépésre

A műfű vásárlásával télen és nyáron is élvezhetjük a gyönyörű zöld kinézetű udvarunkat, és egyben elkerülhetjük vele a fárasztó és időigényes gyepgondozást.

[wp_ad_camp_1]

A műfű lerakás könnyedén történik, egyáltalán nem nehéz feladat. Fő lényege az odafigyelés és a precizitás. Először is, ha puha felületre (föld vagy fű) szeretnénk lerakni, távolítsuk el a régi fűréteget, egyenlítsük ki a felszínét, majd rakjunk rá 5-6 cm homokfelületet. Ezután tömörítsük össze és locsoljuk fel vízzel. A kész alapra, terítsünk le geo-textilt, ami meg fogja akadályozni a gyomok áttörését, azután vágjuk méretre. Ha kemény alapra (aszfalt, beton, fa vagy tégla) akarjuk a műfüvet helyezni, innét is el kell távolítani a szennyeződéseket és egyéb anyagokat. A hézagokat vagy réseket, mindenképp töltsük fel, és a növényi gyökereket szedjük ki. Mindkét esetbe figyeljünk oda, hogy a végeredmény egyenletes felület legyen. Ha elkészítettük az alapot, jöhet a műfű kigörgetése. Itt ügyeljünk, hogy ne maradjon alatta gyűrődés, és a szálak abba az irányba nézzenek, ahonnan majd látni szeretnénk a füvet, így érhetjük el a lehető legtermészetesebb hatást.

Műfű

Műfű

Ha nappal rakjuk le a műfüvet, amikor a hőmérséklet a 20-25°C közt alakul, és éjszakára lehűl 17°C alá, előfordulhat, hogy összemegy, ezért javasoljuk, a lerakáskor hagyjon rá 2-3 cm-t. A méretre vágáshoz mindenképp használjon szőnyegvágó kést. A szőnyeg hátoldalát kell elvágni, közvetlenül a tűzött szálak mentén. A két tábla közti illesztés, maximum 4mm lehet. A tekercsek csatlakozása alá, rakjunk illesztő szalagot. Fektessük vissza a műfüvet, és a kezünkkel óvatosan helyezzünk nyomást a széleire, ahol a ragasztószalag van. Fokozzuk a strapabírást úgy, hogy kvarchomokot szórunk a fű felületére (5kg/m2). Kefével egyengessük el a homokot, a felesleget szedjük le és már kész is vagyunk a természetes hatású gyep lerakásával. Ehhez a munkához készített videónkat megtalálja a www.zoldmufu.hu oldalon.