Montenegrói nyaralás

Sokan nem is gondolkodnak azon, hogy Montenegróba menjenek nyaralni, de aki egyszer eljut ide, garantáltan megkedveli. Gyönyörű természeti csodái, kristálytiszta tengervize, a vendégszerető helybeliek, és számtalan jobbnál-jobb programlehetőség, garantáltan elnyerik bárki tetszését.

[wp_ad_camp_1]

Bár egy nagyon kicsi országról van szó (14026km2), mégis rengeteg természeti és épített csodát rejt. A legjelentősebb nyaralóhelyei Budva és Becici. Tengerpartja nem csak gyönyörű, de tiszta is. Itt a legnépszerűbb látnivaló, az Adria-tenger délkeleti partján található Kotori öböl. Ez Montenegró egyik legszebb vidéke. Az öböl legfontosabb városai Herceg Novi és Tivat. Az ország fizetőeszköze az euró. Áraik, az európai árakhoz viszonyítva, elég kedvezőek. A turista városokban, szinte mindenhol tudnak angolul, így a turisták, könnyen feltalálhatják magukat. Szállásai nagyon igényesek, szépek. Óvárosaiban az utcák hangulatosak, egy tartalmas délutáni vagy esti sétához tökéletesek. Ételeik igazán finomak, bárki ízlésvilágának megfelelnek.

Montenegró

Montenegró

Az ide látogatók nem csak pihenhetnek, de részt vehetnek hegyi vagy hajós túrákon, melyek során a rengeteg látnivalót felfedezhetik. A számtalan szórakozóhelynek köszönhetően, ha szeretnénk, egy bulis nyaralást is eltölthetünk itt. Montenegróba a beutazáshoz a magyar állampolgároknak nincs szükségük vízumra. Elég az útlevél vagy személyi igazolvány felmutatása. Az országban jó a közbiztonság, a helybéliek rendkívül vendégszeretőek. Bár kevés minden említhető arra, hogy mi nem tetszhet egy montenegrói nyaralás során, de talán a hosszú és fárasztó út, valamint a nyári időszakban a nagyon zsúfolt közlekedés, hogy egy parkolóhely keresése is rengeteg időt vehet igénybe, gátolhat bennünket abban, hogy itt nyaraljunk.