Montenegró legszebb helyei

Montenegró 2006-ban vált önálló országgá, és azóta egyre népszerűbb utazási célponttá vált a kis Balkán ország. Az ország tele van szebbnél szebb tengerpartokkal, zöldellő hegyekkel és képeslapra illő történelmi városkákkal amelyek évről évre egyre több turistát vonzanak. Ehhez még hozzájárul a mediterrán éghajlat és a túrázási lehetőségek, tehát valóban megéri idén nyáron Montenegróba látogatni.

[wp_ad_camp_1]

Montenegró egyik legszebb helye Kotor, ami az Adriai-tenger egyik legjobb állapotban megőrzött középkori városa. Kotor építészete tükrözi a régióba uralkodó korábbi birodalmakat, viszont leginkább velencei stílusú óvárosáról híres. Az óvárosban található katedrális csodálatos példája a kőműves készségeknek, amelyek fontosak voltak a középkorban is. Ha már Montenegróban járunk, akkor érdemes Budvába is ellátogatni, ami egy festői város a montenegrói tengerpart központjában. Budva egy gyönyörű óvárossal, rengeteg stranddal és fontos kulturális intézményekkel is büszkélkedhet amelyeket érdemes fellátogatni.

Durmitor Nemzeti Park

Durmitor Nemzeti Park

A Durmitor Nemzeti Park sűrű erdőkkel van körbevéve, és ez a nemzeti park kedvezhet a természet és a szabadtér szerelmeseinek. A Dinarikus Alpokban található nemzeti park területén 18 gleccseres tavat lehet látni, valamint itt található a világ második legmélyebb szurdokja is. Télen a síelés és a hódeszkázás a legfőbb tevékenység itt, míg a vadvízi evezés és a kempingezés meleg időben vonzza a turistákat. A park élővilága 163 különböző madárfajt, emlősöket foglal magába kezdve a vaddisznóktól egészen a barna medvékig, és még különleges pillangókat is látni lehet itt. Ezeken a helyeken kívül még érdemes megtekinteni Perast városát, az Ostrog kolostort, Cetinjét, valamint a Lovcet-hegységet is ami Montenegró egyik legszebb természeti látványossága.