Monitor eladó a legjobb áron!

Alternatív megoldásként VDT-nek (videókijelző terminál) és VDU-nak (videókijelző egység) is nevezik, a monitor olyan kimeneti eszköz, amely videóképeket és szöveget jelenít meg. A monitor áramkörökből, képernyőből, tápegységből, a képernyő beállításainak módosítására szolgáló gombokból és a házból áll, amely az összes alkatrészt tartalmazza.

[wp_ad_camp_1]

Monitor rendelhető a digitalweb.hu weboldalon és itt mindent megtalál ami a monitorokkal és a rendeléssel kapcsolatos, ráadásul berendezéseinket kedvező áron megveheti. A legtöbb korai tévéhez hasonlóan az első számítógépes monitorok egy CRT-ből (katódsugárcső) és egy fluoreszcens képernyőből álltak. Manapság az összes monitort síkképernyős kijelző technológiával hozzák létre, általában LED-ekkel (fénykibocsátó dióda) világítva. Az első számítógépes monitor a Xerox Alto számítógépes rendszer része volt, amelyet 1973. március 1-én adtak ki. Lényegében kétféle monitor létezik, a másodiknak két változata van a háttérvilágítás alapján (CCFL vs. LED). Az első (és a legrégebbi) a CRT (katódsugárcső) monitor, amely ugyanazon a technológián alapult, mint a korai televíziók. A második az LCD (folyadékkristályos kijelző) monitor.

Monitor

Monitor

A hagyományos monitort csak a számítógépről származó információk megjelenítésére (kimenetére) használják, és nem biztosít bemeneti forrást. Emiatt a számítógép-monitor kimeneti eszköznek tekinthető. Működhet-e a számítógép monitor nélkül? Igen. A számítógép működéséhez nem szükséges monitor. Ahhoz azonban, hogy a felhasználó interakcióba léphessen a számítógép felhasználói felületével (operációs rendszer), monitort vagy más kimeneti eszközt kell használnia. Monitor vagy más kimeneti eszköz nélkül nincs módja annak meghatározására, hogy a számítógép mit csinál. Amennyiben monitort rendelne kedvező áron nézzen be a digitalweb.hu weboldalra.