Módosítsa a légkondicionáló beállításait a hatékonyság érdekében!

Ha van egy vagy több klímaberendezés a lakásában, megnézte a beállításokat? Valószínű, hogy az egységei több, mint egy be-ki kapcsoló gombból állnak. Az olyan beállítások, mint a ventilátor sebessége, az automatika és az időzítő, hatékonyabban hűthetik lakását, ami alacsonyabb villanyszámlát jelent. Szánjon egy percet, hogy megismerje a légkondicionáló egység beállításait.

Még ha hiányzik is az egység használati útmutatója, a kezelőszerveinek magától értetődőnek kell lenniük. Sok egység három ventilátorbeállítást kínál: magas, közepes és alacsony. A Magas általában a leghatékonyabb hűtés normál meleg időben. Ha azonban nagyon párás az idő, jobb alacsonyan tartani a ventilátort. Ez hűt a leghatékonyabban, mert lassan és egyenletesen keringeti a párás levegőt a légkondicionálón keresztül, ami lehetővé teszi a levegő hatékonyabb párátlanítását. Ha a szellőzőnyílások teljesen az egyik oldal felé mutatnak, mozgassa őket úgy, hogy a szoba közepe felé nézzenek. Ez segít a hideg levegőt a helyiségbe irányítani. Ha a légkondicionáló oszcilláló beállítással rendelkezik, csak akkor használja az oszcillációt, ha minden ventilátorállás a helyiség általános területét szolgálja. Ha a levegőt a kanapé támlája felé vagy a függönyökbe irányítják, a hűtő erejének nagy része elvész.

Légkondicionáló

Légkondicionáló

A légkondicionáló egységek beállításának szokásos módja a hőmérséklet (vagy hideg-meleg tárcsa vagy digitális hőmérséklet-kijelző segítségével) és a ventilátor beállításának tetszés szerinti beállítása. A modern egységek azonban módot kínálnak arra, hogy hatékonyan hűtsék otthonát, miközben kevesebb energiát használnak fel. Keresse az „auto”, „energiatakarékos” vagy „okosventilátor” feliratú gombokat, és kísérletezzen ezekkel a beállításokkal, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a légkondicionáló továbbra is megfelel-e az Ön igényeinek. Ha igen, akkor valószínűleg energiát takarít meg ezekkel a funkciókkal.