Mobilbarát megjelenés … Fontos a reszponzivitás!

2014-től a mobiltelefon az elsődleges eszköznek számító felület ami az internethez való hozzáférést biztosítja, ami azt jelenti, hogy az asztali számítógépeken nem az első helyen állnak amikor a webes tervezők és marketingesek leülnek egy weboldal fejlesztéséhez.

[wp_ad_camp_1]

A mobilbarát weboldal készítés tehát elengedhetetlen. A responsive weboldalak készítése nagyon fontos, hiszen egy cég csak akkor lehet igazán sikeres, ha valóban responsive a weboldal, és ezeknek a responsive weboldalaknak az egyik fontos eleme a mobilbarát megjelenés. De mit csinálunk először? Sajnos a mobil webes fejlesztési tér egy olyan komplexitási réteget vezet be, amely néhány üzleti csoport számára nehéz lehet. A mobilbarát weboldalak fejlesztése bonyolult, és magába foglalja a keresztező felületet. A múltban, amikor weboldalakat terveztünk a „mobil webre”, kivágtuk a tartalmat, hogy mobil használatra alkalmassá tehessük. Azonban nem tudjuk ellenőrizni, hogy milyen tartalmat szeretnének a felhasználók, és nem mondhatjuk, hogy a mobileszközök alapvetően különböznek az asztali számítógépjeinktől, hogy a mobilnak saját webterületet kell tartalmaznia, ezért nem kell egy külön weboldalt készíteni csak telefonokhoz.

Reszponzív design

Reszponzív design

Egyéb lépések a mobilbarát weboldal felé

A responsive kialakítás lehetővé teszi a webhelyfejlesztők számára, hogy olyan webhelyet hozzanak létre, amely könnyen megtekinthető a különböző méretű eszközökön. A rugalmas formatervezési megközelítés rugalmas elrendezéseket, rugalmas képeket és lépcsős stylesheet média lekérdezéseket használ. Ha egy weboldalon érzékeny tervezést használnak, a weboldal képes lesz felismerni a látogató képernyő méretét és tájolását, és ennek megfelelően megváltoztatni az elrendezést. Ezek is mind elengedhetetlenek egy mobilbarát weboldal szempontjából.