Mit tehetünk hajunk egészsége érdekében?

A hölgyek egyik leg-féltve őrzöttebb éke nem más, mint a hajkorona. Egyenes, hullámos, göndör, hosszú, rövid – mindez nem számít, a lényeg, hogy szép, egészséges és sűrű legyen. A haj minősége azonban könnyen leromolhat, ráadásul ennek számtalan oka lehet.

[wp_ad_camp_1]

Ha valaki naponta egyenesíti vagy bármilyen módon formázza a haját hő segítségével, ha sűrűn festeti be a haját, vagy ha valaki mindkét műveletet elvégzi rendszeresen, akkor bizony ne csodálkozzon, ha a haja erősen töredezni vagy hullani kezd. Ugyanakkor nem mindig külső tényezők okozzák a hajhullást, sokszor előfordul például az is, hogy a nem megfelelő táplálkozás, valamint a szervezet normális működéséhez szükséges vitaminok és ásványi sók hiányában kezd el ritkulni a hajkoronánk. Ilyenkor érdemes egy radikális életmódváltást végrehajtani: figyeljünk jobban oda arra, hogy mit eszünk, kerüljük azokat az ételeket, amelyek semmi hasznosat nem tartalmaznak a szervezetünk számára, valamint – mivel valószínűleg komoly hiányállapot alakulhatott ki nálunk, ha már a hajunkon is érezteti a negatív hatását –, vásároljunk olyan táplálékkiegészítőket, amelyek kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy a gyorsabban nőjön a hajunk.

Egészséges haj

Egészséges haj

Ezen kívül érdemes beszereznünk egy kis üvegnyi ricinusolajat is, a maximális hatékonyság érdekében azonban az sem árt, ha veszünk hozzá olívaolajat is. Az elegyet a következőképen alkalmazzuk: keverjünk össze egy evőkanálnyi olívaolajat két evőkanálnyi ricinusolajjal – a dózist természetesen növelhetjük ha szükségesnek érezzük, például, ha valakinek nagyon hosszú haja van, akkor meglehet, hogy ez a mennyiség kevésnek fog bizonyulni, a lényeg csupán az, hogy az arányokat tartsuk be –, az így kapott keveréket melegítsük fel, azután kenjük rá a hajunkra és körkörös mozdulatokkal masszírozzuk bele a fejbőrünkbe. Ha a hajvégeink is töredezettek, akkor oda is kenhetünk az elegyből, majd alufóliázzuk be a hajunkat, húzzunk sapkát a fejünkre és hagyjuk hatni a kétféle olajat legalább négy-öt órán keresztül!