Mit tegyünk, ha Romániába utazunk?

Románia titokzatos és csábító országa garantáltan elragadtatja önt a határ átlépésének pillanatától kezdve. Noha sok ember összeköti Romániát Erdéllyel és Draculával, ennél sokkal többet lehet még felfedezni erről a viszonylag érintetlen úticélról.

[wp_ad_camp_1]

A tornyosuló középkori várak és az ősi templomok jelzik, hogy Romániában nincs hiány a gyönyörű építészeti látnivalókból. Ezen kívül otthont ad a bolygó legdrámaibb tájainak, köztük a Kárpát-hegységnek és a Duna-folyónak. A Corvin-kastély a hagyományos erdélyi építészet legszebb példája. A 15. században Hunyadi János magyar katonái által épített kastély hatalmas kőtornyai és élénk színű tetői mérföldekről láthatók. A szikla tetején fekszik, kilátással Vajdahunyad városára és a Zlatsi folyóra. A Corvin-kastély nemcsak az egyik legnagyobb kastély Európában, hanem történelme rejtélyes legendákkal is átitatott. Sok látogató azt állítja, hogy ez a kastély volt az inspirációja Bram Stoker regényének, a Drakulának. Menjen vissza az időben, és látogassa meg Sarmizegetusa Regia ősi fővárosát. Megdöbbentő , hogy 2000 évvel ezelőtt épült egy központi védelmi rendszernek, hogy megvédje várost a római hódítóktól.

Románia

Románia

Látogatása során láthatja az épületek elrendezését, beleértve egy hatalmas négyszögletes erődöt, valamint műhelyeket, házakat és vízvezeték-rendszereket. A romokon és a kőtöredékeken sétálva el tudja majd képzelni, milyen volt a mindennapi élet az itteni emberek számára. Mivel az egyik legjobban megőrzött középkori város Romániában, a segesvári citadella kötelező látnivaló. Ez a történelmi város a 12. században épült. Amint végigjárja a kanyargós utcákat az óvárosban, bájos városi terek és fényesen festett házak láthatók. Ne felejtse el meglátogatni Segesvár óratornyát, amely a falu szívében található. Néhány órát itt töltve ebben a festői városban, valóban belemerülhet az erdélyi szászok történetébe és kultúrájába.