Mit tegyünk a repülő hangyák ellen?

Repülő hangyákat látni otthonában soha nem jó jel, de ezeknek a szárnyas hangyáknak az otthonában télen való tartózkodása különösen problémás. Ennek az az oka, hogy a hangyák csak akkor repülnek, amikor szaporodásra készülnek. Nyáron a repülő hangya lehet olyan faj, amely a szabadban él, és egyszerűen csak egy nyitott ajtón vagy egy másik résen keresztül jutott be.

De télen, különösen az ország hidegebb területein, a hangyák nem élnek és szaporodnak a szabadban. Tehát ha télen repülő hangyákat lát otthonában, akkor a legvalószínűbb, hogy a hangyák az otthonában élnek, és ami még rosszabb, nagyon valószínű, hogy az épületen belül van egy hangyafészek. A hangyák nagyon elterjedtek szerte a világon, de gyakran összekeverik a termeszekkel. Egyes hangyák sokkal nagyobbak, mint a termeszek. Vannak olyan hangyák, amelyek nagyon kicsik, így a méret nem a fajok meghatározásának módja. A hangya nagyobb valószínűséggel látható a szabadban, mint a termesz. Míg a hangyák és a termeszek is nagyon pusztítóak lehetnek az otthonokban, a két faj különbözik, mivel a termeszek megeszik azt a fát, amelyben alagútjuk van, de a hangyák csak fészkelnek benne, és nem eszik meg. Egy másik különbség a hangyák és a termeszek között a hangyák fészkének nyílásai alatt gyakran előforduló szálka (fapor, talaj és rovarrészek).

Repülő hangya

Repülő hangya

Függetlenül attól, hogy hangya vagy termesz, a szárnyak azt jelentik, hogy a rovar szaporodó hím vagy királynő – a hangyakolónia egyetlen tagja, amely képes szaporodni. A hangyák és termeszek rajzanak párosodni, majd a hímek elpusztulnak miután megtették kötelességüket, és a királynők ledobják szárnyaikat, hogy fészkelő helyet keressenek. Emiatt a nyáron bent látott szárnyas hangya csak azt jelentheti, hogy kívülről repült be. Valószínűleg elpusztul, mielőtt jó fészkelőhelyet találna, és nincs szükség kártevőirtásra a hangyának.