Mit tegyenek a nők a nehéz napok során?

A nők többsége a menstruáció fájdalmas, kellemetlen napjain szívesebben zárkóznának be a szobába, és az egész napot a meleg takaró társaságában töltenék. Sajnos lehetetlen, hogy havonta 2-3 napot semmittevéssel töltsenek, azonban vannak olyan hasznos tanácsok, amelyek segítenek a nehéz napok elviselésében.

[wp_ad_camp_1]

A menstruáció napjain érdemes sötét színű és magas derekú farmereket viselni, mivel ezek a ruhadarabok előnyösebbek a kellemetlen baleset esetén, valamint tökéletesen melegítik a derekat is. Természetesen nem a legjobb ötlet a szoknya viselése ebben az időszakban, hiszen nagyobb az esélye annak, hogy kínos baleset következik be. A csipketanga nem a legbiztonságosabb fehérnemű a menstruáció időszakában, azonban a mamibugyi sokkal jobban védelmet tud nyújtani, és baleset esetén sem annyira sajnálni való ruhadarab. Bosszantó és egyben kellemetlen is tud lenni a betét kinyitásakor létre jött zaj, ezért javasolt a betétet otthon kibontani, vagy kettőt ragasztani egymásra.

Női nehéz napok

Női nehéz napok

A menstruáció során a hasi görcsök jelentik a legnagyobb fájdalmat, azonban a melegítőpárnának köszönhetően pár perc alatt enyhíthetőek a panaszok. A nehéz napokon minden nőnek nehezére esik elkészíteni a reggeli sminket és frizurát, azonban garantált, hogy oda figyel a külsejére, akkor a kedve is sokkal jobb lesz. A nők rettegnek attól, hogy az éjszaka során a lepedőn, takarók foltok maradnak, főleg akkor ha nem otthon alszanak, praktikus ötlet, ha egy törölközőt terít maga alá. A vérzés következtében csökken a szervezetben levő vas mennyisége, ezért fogyasszon lencsét, babot, valamint spenótot. A menstruáció során hangulatváltozás jelentkezhet, azonban ez könnyen kezelhető, ha étcsokoládét, málnát, áfonyát fogyaszt.