Mit tegyek, ha nem szeretem a zöldségeket?

Még nem a világ vége, ha nem szereti a zöldségeket, még akkor sem, ha mindenki tudja, hogy étkezésünk egészségének csúcspontját képezik – ezek a rosttartalmú zöldségek kulcsszerepet játszanak az egészséges emésztés, a súlykezelés, a telítettség és a hosszú élet szempontjából, valamint a betegségmegelőzésben is, de mindig van kiút abból, ha nem szereti a zöldségeket.

[wp_ad_camp_1]

Van egy jó hírünk a zöldséggyűlölők számára: Idővel az ízlelőbimbók száma és mérete csökken, ezáltal az ízérzetei kevésbé élesek, így olyan dolgokat is megkedvelhet, amelyeket gyerekként utált. Persze ha eddig utálta a zöldségeket és egyáltalán nem fogyasztott egyet sem, ez nem fog megváltozni egyik napról a másikra, de néhány egyszerű mentális trükkel és néhány praktikus tanáccsal talán megkedvelhet néhány zöldséget. Rengeteg zöldség létezik a világon, és mindegyik más ízű. Ha még nem rendelkezik kedvenc zöldséggel, használja ki a lehetőségeket, hogy megkóstoljon különböző zöldséges ételeket egy étteremben, vagy ha bátornak érzi magát, lépjen be a konyhába, és kezdjen el kísérletezni.

Zöldségek

Zöldségek

Ha talál valami olyat, ami tetszik, az már haladás. A legnépszerűbb zöldségek a világon a következők: spenót, kelkáposzta, saláta, brokkoli, karfiol, kelbimbó, fokhagyma, hagyma, mogyoróhagyma, póréhagyma,  édesburgonya, sárgarépa, zeller, retek, tök, cukkini, padlizsán, valamint talán a legkedveltebb a paradicsom. Miután megtalálta az első  zöldséget ami ízlett, kezdjen el  kísérletezni különféle elkészítési módokkal, amíg meg nem találja az ízlelőbimbóihoz megfelelőt. Melyik hangzik jobban: főtt sárgarépa vagy sült padlizsán? Párolt brokkoli vagy sült brokkoli mogyoróval? Ha nincs gondja a zöldségekkel, a pörkölés általában jó kezdet lehet, mert a karamellizálásnak nevezett folyamat révén hozza ki az egyes zöldségek természetes édességét. Nem rajongsz a sütésért? Fontolja meg a zöldségek grillezését.