Mit lehet tenni a fiatalos külső érdekében?

Sokan igyekeznek különféle arcfiatalító kencék vagy hajfestés által fiatalabbnak tűnni a koruknál. Ezek valóban fiatalosabbnak mutatják az embert, azonban nem szabad elfeledkezni a részletekről sem, mint például a fogazat.

[wp_ad_camp_1]

Az egészséges fogazatról itt tudhat meg bővebb információkat! Sokan bele sem gondolnak, de a rendszeres és alapos fogápolás a fogak hosszú távú, idős kori megőrzéséhez is hozzájárul. Annak érdekében, hogy a fogak idős korban is egészségesek legyenek, nagyon fontos, hogy naponta legalább kétszer alaposan fogat mossunk, valamint fél évente fogorvosi viziten vegyünk részt. A fogakat és az ínyeket még ma kell ápolni, nem szabad folyton halogatni a fogápolást. Hacsak nem rendelkezünk valamilyen háttérbetegséggel, akkor elegendő az alapos fogápolás és a féléves fogorvosi vizit, hogy hosszú ideig megőrizzük fogaink épségét. Alapos fogápolás nélkül könnyű elveszíteni a fogakat idő előtt. A rágás pozitív hatással van a rágóizmokra, így a feldolgozott élelmiszerek, mint a hamburger vagy a hot-dog nem túl jó döntés. A kemény élelmiszerek, például egy sárgarépa rágása pozitív hatással van a fogakra.

Fiatalos külső

Fiatalos külső

Ha bármilyen panaszt érzékelünk, akkor fontos, hogy mielőbb fogorvoshoz forduljunk. Sokan rettegnek a fogorvostól és csak akkor mennek el vizsgálatra, amikor már elviselhetetlen a fájdalom. Már a fogínyvérzés is komoly figyelmeztető jel. Ha ezt a jelet tapasztaljuk, vagy bármilyen más rendellenes tünetet tapasztalunk, akkor mielőbb fogorvoshoz kell fordulni. Ennek oka, hogy a fogorvosi módszerek annál hatékonyabbak, minél korábban fordulunk szakemberhez. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a budapestdental.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is talál, valamint rengeteg hasznos információt!