Mit kell tudnod, mielőtt Dubaiba látogatsz?

A turisták népszerű látogatási színhelye Dubai. Ez a hely valóban nagyon festői, olyan érzésünk lehet, mintha az Ezeregy éjszaka legszebb meséinek szereplői lennénk, és úgy járkálnánk az utcákon. Viszont van pár szabály, amelyek nagyon eltérnek a mieinktől és ezért furcsák lehetnek, viszont érdemes mégis betartani, hiszen komolyan veszik őket.

[wp_ad_camp_1]

Az első az öltözködésre vonatkozik. Néhány nyilvános helyen egyáltalán nem nézik jó szemmel, ha kilóg az embernek a válla, vagy a lábai. Bár hozzászoktak a turistákhoz, a szigorú szabályaikat rájuk is vonatkoztatják. Legtöbbször nem rónak ki pénzbüntetést, csak szúrósan néznek, de bizonyos esetekben még arra is sor kerülhet. Hasonló korlátozások vonatkoznak az alkohol fogyasztásra is. Még a tengerparton sem engedheti meg magának az ember, hogy megigyon egy sört. Az ilyen dolgokat csakis a bárokban, a szórakozóhelyeken és otthon engedheti meg magának az ember. Ha nem így tesz, az nagyon súlyos következményekkel járhat. A kábítószer fogyasztást is hasonlóan szigorúan veszik, semmi nem számít itt sem enyhítő körülménynek, még az sem, ha turista vagy.

Dubai

Dubai

A nyilvánosan történő szexuális tevékenységek (amelybe beletartozik a csókolózás is) büntetendők. Ezért, ha csak lehet, kerüljük el az ilyen jellegű mozzanatokat, főleg akkor, ha zárt helyen tartózkodunk, mondjuk egy étteremben. Az itteni emberek személyes sértésnek vehetik, ha ilyesmit csinálunk és még az is előfordulhat, hogy felfüggesztett börtönbüntetésre ítélnek bennünket, mint ahogyan ez egy brit házaspárral meg is történt 2010-ben. Mindezek ellenére azért érdemes ellátogatni ide, hiszen nagyon érdekes és gyönyörű. A szabályok betartása pedig, még hogyha első látásra nem is úgy tűnik, nem olyan nagy dolog, mint gondolnánk! Ha az ember már ott van, akkor tiszteletben tartja az ottani értékrendet.