Mit kell tudni a citrom detox diétáról

A citrom-méregtelenítő diéta magában foglalja a citromlevet tartalmazó keveréket 1 vagy 2 hétig, szilárd ételek nélkül. A diéta célja a méreganyagok eltávolítása és a test tisztítása. A tudósok azonban nem találtak bizonyítékot az állítások alátámasztására, és az étrend bizonyos esetekben káros lehet.

[wp_ad_camp_1]

A méregtelenítés fogalma olyan orvosi eljárásokból származik, amelyek eltávolítják az alkoholt, a kábítószereket vagy más toxinokat a szervezetből. Ezek az eljárások gyakran gyógyszer-alapú terápiákat alkalmaznak ennek eléréséhez. De ezen a konkrét orvosi kontextuson kívül a méregtelenítés fogalma egyszerűen egy étrend-trend, amely nem tudományos alapokon nyugszik. A citrom-méregtelenítő táplálkozás támogatói úgy vélik, hogy javíthatja a bőrt és az emésztést, és elősegítheti az energiát és a fogyást. Nincs bizonyíték arra nézve, hogy a méregtelenítő étrendek eltávolíthatják a méreganyagokat a szervezetből, vagy észrevehető egészségügyi előnyökkel járhatnak. Ez elsősorban azért van, mert a méregtelenítés fogalma nem igazodik a test működéséhez.

Citrom diéta

Citrom diéta

A méregtelenítés ötlete a káros toxinok kiöblítése. Az emberi test azonban természetesen megakadályozza, hogy ez megtörténjen, és megvédi a testet a toxinoktól, eltávolítva őket. A test rendkívül hatékony a káros toxinok, mint például az alkohol, az emésztés melléktermékei, a baktériumok vagy a vegyi anyagok szennyezésből történő lebontásában és eltávolításában. A vastagbél felszívja a tápanyagokat az élelmiszerből, amelyet egy személy fogyaszt és oszt meg a véráramba. A test kiüríti a maradék tápanyagokat szilárd hulladékként. A máj a szervezet elsődleges szűrési rendszere. Segít megszüntetni a szervezetből a toxinokat, tisztítja a vért és metabolizálja a tápanyagokat és gyógyszereket. A vesék kiszűrik a vért, hogy eltávolítsák a felesleges hulladékot, és biztosítsák, hogy a szervezetben elegendő víz álljon rendelkezésre. Épp ezért nincs szükség citrom detox diétára.