Mit kell tudni a burgonyáról?

A burgonyát a zöldségek közé soroljuk, a segítségével rengeteg ízletes ételt lehet készíteni. A burgonya legnagyobb előnye, hogy az év minden időszakában megvásárolhatja bárki a piacokról, üzletekből. A háziasszonyok előszeretettel választják a zöldségek közül a burgonyát, hiszen a receptek többségében felhasználható, és különböző formában készíthető el.

[wp_ad_camp_1]

Rengeteg olyan dolog van a burgonyával kapcsolatosan, amelyekről az emberek többsége még nem halott. A krumpli fogyasztása legfőképp azok számára lehet hasznos, akik gyomorfekéllyel, gyomorhuruttal küszködnek, mivel a zöldség képes a gyomorsavat semlegesíteni. A burgonya nagy számban tartalmaz C-vitamint, káliumot, magnéziumot, foszfort, vasat és cinket tartalmazz, ezért a zöldség által megadhatja a szervezetnek szükséges vitaminokat, valamint ásványi anyagokat. A burgonya ideális táplálék azoknak, akik diétáznak, de a zöldségből fantasztikus ránctalanító maszkot is lehet készíteni. Majdnem 4000 burgonya fajta létezik, ezek között található vörös, piros, fehér, sárga, ciklámen színű zöldség.

Burgonya

Burgonya

Dél-Amerikából származik a kék színű burgonya, mely lila héjjal rendelkezik, és csak a főzés során változtatja a színét kékre. Kevesen tudják, hogy a burgonya tövében, leveleiben mérgező anyag található, és emiatt sokszor előfordul, hogy a zöldség bezöldül. Ritka esetben a zöld színű krumpli mérgezést tud okozni az emberi szervezetbe jutva. Ha a burgonyát ketté vágja, akkor könnyen és egyszerűen fényezheti vele a lábbelijét. A burgonya nem sorolható a magas cukorindexű szénhidrátok csoportjába, ezért kijelenthetjük, hogy ez a zöldség egyáltalán nem hizlal, sőt azt is bebizonyították, hogy egy újkrumpli nem tartalmaz 26 kalóriánál többet.