Mit kell nézni mosógép vásárlás során?

Bármit is vásároljon az ember, általában két dolgot néz, mégpedig a méretet és az árat. Mosógép vásárlásnál nem érdemes csak ezt a kettőt nézni, ugyanis könnyen a számunkra nem megfelelő terméket választhatjuk.

[wp_ad_camp_1]

Van, amikor már a javítás sem segít a mosógépen, ekkor elkerülhetetlen az új vásárlása, hacsak nem akarunk kézzel mosni. A mosógép vásárlásnál körültekintőnek kell lenni, különben könnyű mellé fogni. Először is azt érdemes tisztázni, hogy mekkora készülékre van szükség, vagyis mekkora helyet foglalhat el a lakásban. Az is fontos kérdés, hogy elöl- vagy felültöltős legyen-e. A felültöltős termékek tökéletesek kis alapterületű fürdőszobába, míg az elöltöltősök akkor, ha a mosógép felett polc vagy szekrény van. Ha kisgyerek is van a családban, akkor különösen fontos, hogy milyen zajszinttel rendelkezik a mosógép. Nagycsalád esetén az is fontos, hogy a mosógép mekkora ruhamennyiséget képes kimosni. A kisebb, olcsó mosógépek alapvetően 5 kilogramm ruhát képesek kimosni, míg a drágább, komolyabb gépek 7 vagy 12 kilogramm ruhát is megtisztítanak.

Mosógép vásárlás

Mosógép vásárlás

Az energiaosztály is fontos lehet, elvégre senki sem szeretné, hogy a gép bődületes energia mennyiséget fogyasszon. Hosszú távon a legjobb választás az A+++ energiaosztályú termékek. Az sem mindegy, hogy szükség van-e szárítófunkcióra. Felesleges sallangnak tűnhet elsőre, ugyanakkor egy kicsi, rosszul szellőző lakásban óriási hasznát lehet venni egy ilyen gépnek. Azt érdemes tudni az ilyen szárítófunkcióval rendelkező gépekről, hogy a kimosott ruha felét képes megszárítani. Az előbbiekben felsorolt szempontokat érdemes figyelembe venni, mielőtt még kiválasztanánk a mosógépet, mivel nagy valószínűséggel, így igényeinknek megfelelő modellt tudunk kiválasztani.