Mit esznek a kékmadarak?

A kékmadarak a legkívánatosabb háztáji madarak, de nehéz lehet eljuttatni ezeket a színes madarakat az etetőkbe, anélkül, hogy helyesen válaszolnánk arra a kérdésre, hogy mit esznek a kékmadarak? A válasz az évszakától és attól függően változik, hogy a madarak táplálkozási igényei hogyan változnak évszakonként.

[wp_ad_camp_1]

A kékmadarak rigók, ugyanabba a madártípusba tartoznak, mint az amerikai vörösbegy és ugyanolyan típusú étrendet folytatnak. Általában a kékmadarak rovarevők, és tavasszal, nyáron és kora ősszel elsősorban rovarokat fogyasztanak. Mivel a hideg hőmérséklet késő ősszel és télen elpusztítja a rovarpopulációkat, a madarak több gyümölcsöt fogyasztanak, ha nem találnak elegendő rovart. A déli madárpopulációk egész évben több rovart esznek, de hideg időszakban továbbra is gyümölcs alapú étrendre váltanak. A kékmadarak ugyanolyan típusú ételeket fogyasztanak az udvarban, mint bármely más élőhelyen, és a kékmadarak etetéséhez legjobb egy madárbarát tereprendezést kialakítani, amely magában foglalja a bogyós bokrokat és gyümölcsfákat a madarak számára. Ugyanakkor a rovarirtók és a növényvédő szerek használatát minimálisra kell csökkenteni vagy meg kell szüntetni, hogy a kékmadarak rengeteg rovart találjanak, és a pókhálókat is érintetlenül kell hagyni a pókpopulációk ösztönzése érdekében.

Kékmadár

Kékmadár

A kékmadarak megeszik a pókokat, míg más madarak a pókhálóból fészkelnek. Ezeket az ételeket széles, nyitott adagolókban kell kínálni nekik, amelyek segítenek ezeknek a rigóknak jól érezni magukat és biztonságban lenni. A tálcák és az edények a legjobbak, mivel a kékmadarak általában nem ülnek keskeny párkányokon vagy rövid ülőrudakon, de az etetőterület fedettsége biztosítja az ételek esőtől és hótól való védelmét. Különösen az élő lisztférgeket kell felkínálni sima oldalú kis üveg- vagy műanyag edényekben, hogy megakadályozza a férgek kijutását az etetőből, mielőtt a madarak megeszik őket.