Mit érdemes tudni a leghosszabb folyóról a világon?

Az Amazonas tagadhatatlanul a világ leghosszabb folyója. Azonban ez nem volt mindig egyértelmű. Nagyon sokáig a Nílus birtokolta ezt a címet, azonban ma már pontosan tudjuk, hogy 6992 kilométeres hosszával az Amazonas a leghosszabb folyó a világon.

[wp_ad_camp_1]

A leghosszabb folyó említésére, ma már szinte mindenki rávágja, hogy Amazonas. Nagyon sokáig viszont a Nílust emlegették a leghosszabb folyóként. Ennek fő oka az volt, hogy nagyon sokáig nem tudtak eljutni az Amazonas forrásához, így nem volt egyértelmű, hogy milyen hosszú a folyó. Elsőként Francisco de Orellana vállalkozott a tizenhatodik században a folyó végig járására. Ez közel sem ment simán, ugyanis expedíciója során harcos nők támadtak rá. Emiatt a folyó brazíliai szakaszát Amazonasnak nevezte el. A forrásig két brazil felfedezőnek sikerült eljutnia 1994-ben, név szerint ők Roberto Werneck és Paula Salhana. Ennek ellenére tizenhárom évre volt szükség, míg egy tudományos expedíció összeállt és a felfedezést megerősítette. A legújabb kutatások szerint az Amazonas majdnem hétezer kilométer hosszúságú.

Amazonas

Amazonas

Az Amazonas bővelkedik a természeti kincsekben. Éppen ezért évről-évre rengeteg turista dönt úgy, hogy ellátogat a folyóhoz. Az egyik legnépszerűbb program az Amazonasnál a hajótúra. A folyó mellett trópusi esőerdő, illatos gyógynövények, különleges, színes állatok, pálmafák és óriás tündérrózsák találhatók. Az Amazonasmedence lakói elsősorban portugálul beszélnek, illetve spanyolul, valamint őslakos nyelven. Kétségkívül az Amazonas egy csodálatos folyó, melyhez érdemes legalább egyszer ellátogatni. Ehhez azt javasoljuk, hogy mindenképp kössön biztosítást. Ha szeretne még többet megtudni az Amazonasról vagy szeretne biztosítást kötni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra!