Mit érdemes megnézni Kaliforniában?

Kalifornia a hírességek Mekkájaként ismert az USA-ban és bizonyos értelemben így is van, hiszen ez az a hely ahol megtalálhatja Hollywoodot. Sokkal többet is tartogat viszont, mint a híres arcok, filmstúdiók és a velük járó szórakoztató parkok, hiszen itt található például az ikonikus Golden Gate híd is. Rengeteg fantasztikus természeti szépség van Kaliforniában, vannak óriási vörösfenyők, sivatagok és sziklaalakzatok, valamint csodaszép tengerpartok is.

[wp_ad_camp_1]

A Carmel Highlands és a San Simeon között fekvő Big Sur egy nagy, sziklás szakasz a kaliforniai tengerparton. A Big Sur a nevéhez igazodva meglehetősen nagy kiterjedésű a parton; bár nem rendelkezik hivatalos határral, a híres kaliforniai autópálya egyik 110 km-es körzetében helyezkedik el. A terület mágnesként vonzza a turistákat akiket a hihetetlen sziklák vonzanak, valamint az erdei vörösfenyők és a lélegzetelállító tengerpartok az útvonal mentén. A környék rengeteg túrázási lehetőséget kínál több úton is, amelyek a Big Sur által lefedett több állami parkban végig haladnak. Ez a bájos sziget mintegy 35 mérföldre található Los Angelestől.

Kalifornia

Kalifornia

A környék közkedvelt a nászutasok körében, de a Los Angeles-i lakosok is ide járnak kirándulni. Santa Catalina egy kis sziget, két fő lakossági központtal, és két kikötővel. A szigeten a turisták többsége főleg az Avalon területére látogat. Meglepő módon a sziget még egy kis amerikai bölény lakossággal is büszkélkedhet, amelyet egy film forgatása során hoztak a szigetre. A turisták saját hajóval, kompokkal, helikopterekkel vagy kis repülőgépekkel közelíthetik meg a szigetet, és a szigeten a közlekedés csak kerékpárokra, taxikra és golfkocsikra korlátozódik. A Tahoe-tó nemcsak lenyűgöző, de az Egyesült Államok második legmélyebb tava is egyben, amely fantasztikus természeti kilátást kínál.