Mit érdemes megnézni, ha Mianmarban jár?

Mianmarnak, a délkelet-ázsiai nemzetnek Burma a hivatalos neve, és ez a nemzet kötelező látnivaló azoknak az utazóknak, akik szeretik Buddhát és a tengerpartokat, bár nem feltétlenül ebben a sorrendben.

[wp_ad_camp_1]

Az ország több ezer buddhista templomot tartalmaz. Ezenkívül érintetlen fehér tengerpartjai vannak a Bengáli-öböl és az Andamán-tenger mentén. Az ország lassan megnyílik a külföldi turizmus előtt, ezért azok az utazók, akik szeretnének egy hagyományosabb helyet megtapasztalni, most érdemes ellátogatniuk ide. Mrauk U fontos régészeti város. Eredetileg erődnek gondolták a vastag falak miatt, de a falakat azért készítették, hogy megvédjék a templomokat a heves széltől, nem pedig a betolakodóktól. Kőtemplomok is találhatók a környéken. A középkori város egykor fontos arakani főváros volt, és fontos kereskedelmi város is egyben. Erre a távoli helyre négy-hét órás hajóút vezet fel a Kaladan folyó mellékfolyóján. Az utazóknak esőfelszerelést kell hozniuk a régióba, mert évente csaknem 1,2 méter eső éri a helyet. A hatalmas és nyugodt Inle-tó az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság Mianmarban. Jelentős természeti szépsége mellett a tó vonzza a turistákat az Intha gólyaláb-házaihoz, a mon emberek dél-keleti származású utódaihoz.

Mianmar

Mianmar

Ha ide utazik, megtekintheti a gólyalábas falvak kis műhelyeit is, valamint számos pagodát és valószínűleg egy terjedelmes piacot is. A Shwedagon vagy a Nagy Sárkány Pagodát a mianmari buddhizmus legszentebb helyének tartják, mert Buddha hajszálát és más vallási emlékeket tartalmaz. A 2500 éves pagoda Yangonban, a legnagyobb mianmari városban, a Singuttara-dombon található. Az évszázadok során a pagoda 8 méterről 99 méterre nőtt. Ha érdekes és egyedi helyet szeretne választani idei nyaralásához, akkor nem fogja megbánni, ha Mianmarba látogat.