Mit érdemes megnézni a Vatikánban?

A Vatikán a kereszténység egyik legfontosabb helye. Ugyanakkor, ha nem feltétlenül vagyunk vallásosak, akkor is érdemes ellátogatni erre a turisztikai szempontból is jelentős helyre.

[wp_ad_camp_1]

A Vatikánban számos látnivaló akad, így jó van legalább egy nap, de legalább jó pár óra a látogatásukra. Az egyik leghíresebb látnivaló a Sixtus-kápolna. Vannak, akik kifejezetten csak emiatt látogatnak el ide. A mennyezeten található freskó a világ egyik legismertebb alkotása, mely 540 m2-es kiterjedésével a világ legnagyobb egybefüggő freskójának számít. Az alkotó nem más, mint Michelangelo. Az egyik legikonikusabb jelenet Ádám Teremtése. A másik mondhatni kötelező látnivaló a Vatikánban a Vatikán könyvtár, mely a világ leggazdagabb gyűjteménye. Szintén érdemes időt szánni a Pápai palota megtekintésére, ami 14 kilométer hosszú.

Vatikán

Vatikán

Padiglione delle Carrozze a pápai közlekedési eszközök történetét mutatja be az 1825-től. A tárlat számos különleges darabot tartalmaz, így érdemes megtekinteni. Maga a Vatikán nagyon különleges, így azon sem kell csodálkozni, hogy a Vatikán kettős csigalépcsője is igazi látványosságnak számít. A Museo Pio-Clementino a Vatikán legfontosabb római és görög műalkotásainak ad otthont, úgy, mint például a világhírű Laokoón szoborcsoport. Ha már a Vatikánba látogatunk, akkor mindenképp érdemes ellátogatni a Raffaello Termekbe is, ahol Raffaello elképesztő műveit láthatjuk a falakon. Továbbá a művészet szerelmeseinek ajánljuk, hogy látogassak el a Pinacoteca Vaticana-ba is, ahol 18 szobában 460 festményt találhatunk kronológiai sorrendben. A festmények közt a korszak legnagyobb olasz festőinek képeire is rábukkanhatunk. Egy szóval érdemes ellátogatni a Vatikánba és eltölteni ott legalább egy napot.