Mire jó a kamilla?

A kamilla az egyik legnépszerűbb gyógynövényünk, hiszen rendkívül széles felhasználhatósági körrel rendelkezik és előnyös hatásait már számtalanszor bebizonyította. Sok betegség esetén eredményesen vethetjük be, de túlzásba vinni nem érdemes, ugyanis szárító hatással lehet a szervezetre.

[wp_ad_camp_1]

Ennek ellenére azonban tény, hogy az otthoni patika elmaradhatatlan részét képezi. A kamilla gyógyhatása nem merül ki a kötőhártya gyulladás kezelésében, ugyanis antiszeptikus, hámosító és sebgyógyító hatással rendelkezik. Ha lázas megfázás, vírusos fertőzés jelentkezik, akkor a hagyományos víz helyett érdemes kamillateával pótolni az izzadással elvesztett folyadék egy részét. Fogyasztásával a gyomorpanaszok enyhíthetőek, ráadásul a szájban levő gyulladásos tünetek is megszüntethetőek. Ma már rendkívül olcsón beszerezhető, és gyermekeknek is nyugodtan adhatjuk az értékes hatóanyagokat tartalmazó gyógynövényből készült teát.

Kamilla

Kamilla

Ha gyógyteákról van szó, akkor nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a leginkább hatékonynak a szálas kiszerelés mutatkozik. Jobb híján a filteres is megteszi, de ha módunk van rá, akkor mindenképpen érdemes a szálas teát választani. S hogy milyen adagolással készítsünk valóban hatékony kamillateát? Három kávéskanállal tegyünk egy csészébe, és arra öntsünk forró vizet. Tíz perc ázás után leszűrjük, és azonnal fogyaszthatjuk is. Naponta akár három-négy csészével is megihatunk az éltető nedűből. Immunerősítő, izomlazító és görcsoldó hatásokkal is rendelkezik a gyógytea, melyet gyakorlatilag bármely korosztály fogyaszthat. A természetes gyógymódokról már nagyon sokszor kiderült, hogy jótékony hatással vannak olyan esetekben is, amikor a gyógyszerek nem bizonyulnak megfelelőnek. Érdemes mindig tartani otthon kamillateát, ugyanis megfázás esetén éppen olyan jól jöhet, mint akkor, ha csak tenni szeretnénk valami immunrendszerünk erősítéséért.