Mire használhatjuk még a fogkrémet fogmosás helyett?

A fogkrémes tubus legtöbbször, akkor kerül a kezünkbe amikor fogat szeretnénk mosni, naponta egyszer-kétszer. Ám sokan nem is gondolják, hogy mennyi minden másra is alkalmazható még a fogkrém.

[wp_ad_camp_1]

Bizonyára azzal mindenki tisztában van, hogy a fogaink ápolásához elengedhetetlen a fogkrém használta. Viszont az már keveseknek jut eszébe, hogy akár cipő tisztításra is kiválóan alkalmazható. Főként a bőrcipők azok, amelyek kihívást jelentenek, ha meg kell őket tisztítani. De egy kis fogkrém és a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolíthatjuk róluk. A problémás területeket jól dörzsöljük át fokrémmel, majd egy puha textillel töröljük szárazra. A bőr épp olyan szép lesz, mint újkorában. A zongora egy igen értékes hangszer, amely időközönként megérdemel egy kis karbantartást. A zongorabillentyűk azok, melyek használat közben elpiszkolódhatnak. Az elefántcsontból készült zongorabillentyűket nagyon szépen megtisztíthatjuk fogkémmel és fogkefével, majd ha eltávolítottuk a szennyeződéseket, akkor szépen töröljük át őket. Amennyiben nem elefántcsontból, hanem műanyagból készülnek a billentyűk, akkor is működhet ez a praktika.

Fogkrém

Fogkrém

A fentiekben már említettük, hogy a bőr cipőknél nagyon jól alkalmazható a fogkrém, most szintén lábbelikről lesz szó, csak most épp a sportcipőkről. A sportcipőknek a talpazata általában fehér gumi, ami valljuk be igen könnyen elpiszkolódhat. Viszont, ha azt szeretnénk, hogy sokáig csillogóan fehér maradjon, akkor időközönként egy régi fogkefével és fogkrémmel dörzsöljük át jó alaposan, majd szépen töröljük meg. Máris szép tiszta sportcipőket kapunk. A vasalótalpa is egy igazán problémás terület. Amennyiben azt szeretnénk, hogy sokáig tudjuk használni, akkor szintén fogkémmel tudjuk megtisztítani az oda éget foltoktól.