Minőségi felszíni és felszín alatti esőgyűjtő

Az esőgyűjtő előnyei tagadhatatlanok, hiszen alkalmazása által csökkenthetők a vízfelhasználással kapcsolatos költségek. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a környezet szempontjából is jó megoldás. Ha szeretné összegyűjteni a csapadékvizet és ezáltal csökkenteni a vízfelhasználás költségeit, akkor érdemes minőségi esőgyűjtőt vásárolni.

Esőgyűjtő használata egykoron népszerű megoldás volt az öntözéshez és egyéb vízfelhasználáshoz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a csapadékvíz összegyűjtése újfent egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az összegyűjtött esővíz nem csak öntözésre használható, hanem egyéb vízfelhasználást igénylő területeken is alkalmazható. Az esővíz összegyűjtése történhet felszíni és felszín alatti módon. Utóbbi esetében az esőgyűjtőt a földfelszín alá kell telepíteni. Ennek a módszernek az az előnye, hogy az összegyűjtött csapadékvíz védve van az idegen anyagoktól és a radikális hőmérséklet ingadozástól, így a tartályban sokkal tovább képes elállni az esővíz. Ráadásul igazán nagy, akár tízezer literes tartály elhelyezésére is lehetőség van ilyen módon.

Esővíztartály

Esővíztartály

A felszíni esővízgyűjtés a másik mód, amit azért kedvelnek sokan, mert rendkívül egyszerű módja a csapadékvíz összegyűjtésének. Az esővizet a ház oldalához kell elhelyezni, majd az ereszcsatornához kell csatlakoztatni. Ebben az esetben a víz sokkal inkább ki van téve a környezeti elemeknek, illetve a tetőfelszínen lévő szennyeződés is könnyen a tartályba juthat, ezért fontos szűrőt alkalmazni. A felszíni esővízgyűjtőt sokkal kisebbek, mint a földfelszín alatti társaik. Pár száz litertől ezerhatszáz literes lehet a kapacitásuk. Ha szeretne bővebben tájékozódni vagy esőgyűjtőt vásárolni, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!