Minden, amit tudni kell a Fujifilm instax kamerákról

A Fujifilm instax kameráiról tudni kell, hogy ezek szórakoztató és egyszerű módjai az azonnali fotónyomtatás élvezetének. Az Instax kinyomtat egy olyan fényképet, amely a fényképezés után néhány másodpercen belül megjelenik a fotó papíron amit a gép kiad.

[wp_ad_camp_1]

A digitális korszakban kevés a gyakorlati felhasználási módja ennek a rendszernek, de mióta kell a fotózásnak praktikusnak lennie? Használhatja kísérletezésre, élvezheti jó időben barátaival, esküvőkön vagy partikon, és mutassa meg gyermekeinek, hogy valóban megérinthetik a fényképet. Az instax kamerákhoz két filmformátum érhető el – az instax mini és az instax WIDE. A széles és a mini nem keverhető össze és nem illeszthető egymással; speciális kameramodellekre tervezték őket. A széles formátum, amely 3,4 x 4,3″ méretű és 2,4 x 3,9″ képméretű, illeszkedik a jelenlegi instax WIDE 300 modellhez. Az összes többi instax fényképezőgép a 2,4×1,8 hüvelykes instax mini formátumot használja, mint a Polaroid 300 fényképezőgépek. A méret egy másik ok, amiért ezek a nyomatok kevésbé megfelelőek a gyakorlati alkalmazásokhoz.

Fujifilm instax kamera

Fujifilm instax kamera

Az Instax mini nyomtatása túl kicsi ahhoz, hogy sokféle információt adjon vissza a képen a bonyolult részletek szempontjából, és bár a széles méret közelebb áll a „szabványos” 3 x 5 ”vagy a 4 x 6” képekhez, ez még mindig nem preferált módszer az azonnali dokumentációhoz. A szokásos, fehér szegélyű képek mellett az instax játékosan megtervezett szegéllyel, többszínű csomaggal is rendelkezik. Mindkét formátum eldobható fekete műanyag patronban található, amely 10 lapot tartalmaz. A patron könnyen beilleszthető a kamera hátuljába. Az integrált film, amely az instax által használt azonnali film, azért működik, mert az emulziós festék rétegeit és a „lapján” beágyazott festék rétegeit tartalmazza.