Milyen márkájú autók esetében várható a legnagyobb eséllyel baleset okozás?

Időről-időre lehet hallani súlyos balesetekről vagy kisebb koccanásokról. Sőt, nem ritka, hogy mi magunk is szemtanúi leszünk pórul járt autósoknak és baleseteknek. A mai napig sok esetben a figyelmetlenség, ittas, bódult állapotú vezetés vagy a rossz műszaki állapotban lévő autó okozza a baleseteket.

A balesetet okozó autók kapcsán ide kattintva érhet el bővebb információkat! Nagyon sokan úgy vélik, hogy nagy méretű, nagy fogyasztással rendelkező, erős autókkal vagánykodó fiatal sofőrök okoznak balesetet, azonban a statisztikák szerint ez közel sem így van. Talán helyesebb úgy fogalmazni, hogy az ilyen jellegű hírek több reflektorfényt kapnak. A nagy számok alapján érthetőmódon azokkal az autókkal történik a legtöbb baleset, amelyekből a legtöbb található az utakon. Hazánkban a többség az Opelt részesíti előnyben, méghozzá olyannyira, hogy a hazai közel négymillió autóból ötszázezer Opel. Ez azt jelenti, hogy körülbelül minden nyolcadik autótulajdonos Opellal közlekedik. Ha szeretnénk megtudni, hogy melyek azok a járművek, amelyek gyakran szenvednek balesetet, célszerű utána járnunk, hogy az egyes márkák milyen gyakran szerepelnek a biztosítókhoz bejelentett káreseti listákon.

Autók

Autók

Alapvetően nincsenek nagy eltérések, vagyis nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy bármely autótípust használó sofőrök nagyobb mértékben okoznának balesetet, mint mások. Természetesen minimális különbségek megfigyelhetők. Például ahhoz képest, hogy mennyi Suzuki látható az utakon, aránylag kevés baleset történik ezekkel az autókkal. Viszont a Ford és a Toyota gépjárművek gyakrabban szenvednek balesetet, mint az indokolt volna a statisztikák alapján. Ahogy fentebb is említettük, a felső kategóriás autókkal viszonylag ritkán történik baleset.