Milyen legyen egy útiterv Peruba?

Mint minden más ország, Peru is megköveteli az utazóktól, hogy sok időt töltsenek a csodák felfedezésével. De amikor a nyaralás ideje korlátozott, mint legtöbbünk számára, néhány hét Peruban elég ahhoz, hogy megkóstoljuk ennek a dél-amerikai országnak a legfontosabb látnivalóit. Lima kifinomultságától kezdve visszautazhat az időben az ókori inka romokig az Andok hegységben. Egy dologról ne feledkezzen meg, amikor meglátogatja ezt a lenyűgöző országot: a szárazföld belsejében utazva tartsa a tempót, ahogy alkalmazkodik a magasabb tengerszint feletti magasságokhoz.

Peru fővárosaként Lima tökéletes hely a perui útiterv elindításához. Lima ma divatosabb, mint néhány évtizeddel ezelőtt, a művészetekre és a konyhára helyezve a hangsúlyt. Limában számos nagyszerű tengerpart található, rengeteg tenger gyümölcseit kínáló étteremmel. A cerviche garnélarákos ételt kötelező megenni. Égesse el a kalóriákat sétálással vagy kocogással az El Malecon sétányon, Miraflores tengerparti negyedében, gyönyörű parkokkal. A Museo Larco legyen az egyik első állomása, mivel az ország történelmébe 10.000 éves múltra tekint vissza. Sétáljon az óvárosban, amely Dél-Amerika egyik legszebb városa. Kihagyhatatlan itt a limai katedrális.

Peru

Peru

Ha eljött az ideje, hogy a limai emberfigyelést egy kis madárlesre cserélje, nézze meg Paracast, a fővárostól délre fekvő természetvédelmi területet. A sivatag és a tengerpart keveréke, Paracas madarak millióinak ad otthont egész évben, valamint több ezer vándormadárnak is. A Paracas jó bevezető az inka előtti kultúrába, ahol az ősi népek csodálták szövési készségeiket. A gyönyörű flamingók mellett ne felejtse el meglátogatni a nekropoliszt és más romokat, amelyek ennek az őslakos népnek a temetkezési helyei. Egy másik kötelező látnivaló a homokba vésett kandeláber geoglif. A Huacachina úgy néz ki, mintha Afrika sivatagjaiból ültették volna át.