Milyen kültéri műfű jó az óvodába?

A műfű lerakása óvodába nagyon elterjedt az utóbbi pár évben, hiszen beltérben és az udvaron is tökéletes játszóélményt nyújt a gyermekeknek. Mi az, ami a gyermekek egészségének nem árt és minden szülő, óvónő biztonságban tudhatja a gyermekeket a műfű burkolaton? Jó hírem van.

Minden műfű biztonságos a gyermekek számára.

Mind a belga, mind a holland műfű tökéletesen biztonságos az óvodák és iskolák számára. Specifikációja leír minden hiteles információt a műfű anyaga és besorolása szempontjából. A modern műfüvek már semmiképpen sem tartalmazhatnak az egészségre károsító anyagokat. Műfű telepítésnél pedig csakis olyan aláépítmény tehető, ami szintén biztonságos. Sem a beton, sem a murva és sem az apró homok szemcsék nem jelentenek veszélyt a gyermekeknek, erre az ágyazatra pedig amúgy is rákerül a műfű szőnyeg.
A műfű szőnyeg szálai pedig nem hullnak ki és a kicsik ki sem tudják tépkedni.

Az óvodai műfű védelmet nyújt a por, a sár, a kavicsok és a fűfoltok ellen. Sokkal tisztább, higiénikusabb és biztonságosabb környezetben tölthetik idejüket gyermekeink.

A kültéri műfű gyerekbarát és állatbarát. Kikaparhatatlan, kiáshatatlan, kikoptathatatlan.

Műfű

Műfű

A többféle műfű típusok közül melyiket válasszuk az óvoda udvarára?

A puha, hosszú szálú műfű tökéletes. Minél hosszabbak a műfű szálak, annál puhább, sűrűbb és vastagabb a felülete. A 40 mm-es műfű igazi luxusérzetet teremt a kis gyermekek talpainak, amin felhőtlenül szaladgálhatnak. A polietilén, monofil fonalból készült műfüvek tökéletesek a játszóterekre, bár tudom, hogy a műfű árak is eléggé meghatározóak a kiválasztásnál.

Egyre több az allergiás gyerek. Porra, pollenekre és mindenféle dolgokra képesek olyan reakciókat kiváltani, ami beárnyékolja az oviban kint töltött játszóidejüket. A műfű allergénmentes. Biztos lehetsz benne, hogy nem fog megcsörrenni a telefon amiatt, hogy gyermeked haza kell vinned az óvodából az allergia miatt. A műfüves udvaron ilyen veszélyekkel nem kell számolni.

Melyik szülőnek ne lenne fontos gyermeke biztonsága? Szerencsére egyre több az olyan óvoda, ahol műfűvel korszerűsítik az udvart, sőt, már beltérben is találkozhatunk néhol műfűvel. Kaphatóak színes műfű szőnyegek is, lila, narancs, fehér, kék, sárga, stb. remekül elválaszthatja a különböző területeket az óvodában. Az óvoda karbantartóknak is könnyebb a dolguk a műfű szőnyeg által, mert a műfű tisztítása könnyedén intézhető.

Az óvodai műfű szőnyeg kültéri használata során mindenki pozitív élményekkel gazdagodik.