Milyen hangszórót vegyünk otthonra?

Amikor kényelmesen berendezkedünk új albérletünkben, vagy saját otthonunkban, előbb, vagy utóbb sokaknál felmerül az igény valami minőségi hangfelszerelésre. Sajnos – avagy szerencsére – ezrével találni különféle típusokat, így könnyű elveszni a lehetőségek tengerében.

Hogy melyik a számunkra legmegfelelőbb típus, az sok mindentől függ, ám ha picit felmérjük a saját igényeinket, akkor nagyon le tudjuk szűkíteni a lehetséges fajtákat. Elsőként azt kell eldönteni, hogy milyen felhasználásra vesszük a hangcuccot. Amennyiben telepített rendszert szeretnénk, azaz nem tervezzük magunkkal vinni (pl. nyaraláskor, egy buli alkalmával, vagy csak épp a horgásztanyára), akkor az akkumulátorral rendelkező, mobil megoldások feleslegesek. Ha épp ellenkezőleg, inkább azt szeretnénk, ha állandóan nálunk lenne, akkor viszont mindenképpen érdemes olyan megoldások között kutakodni, amelyek beépített akkuval rendelkeznek és lehetőség szerint vízállóak. Döbbenetes, de az egész apró megoldásoktól kezdve a kofferméretű hangfalig szinte minden méretben – és teljesítményben – találhatunk számunkra megfelelőt, ráadásul a neves gyártók készülékei kifogástalanul is szólnak.

Hangszóró

Hangszóró

Árban persze ezek nem olcsók, ám nagyon sok előnnyel járnak, arról nem is beszélve, hogy otthonunkban is nyugodtan használhatjuk, hisz a hangminőség nem okoz majd csalódást. Ha fix megoldás mellett tesszük le a voksunkat, akkor már csak azt kell eldöntenünk, hogy térhatású rendszert szeretnénk-e, illetve hogy mekkora a költségkeret, amelyet a projektre szánunk. Pár tízezer forinttól egész a milliós nagyságrendig válogathatunk, függően attól, hogy mit enged meg a pénztárcánk, no és persze hogy mennyire vagyunk vájt fülűek. Bármilyen hangrendszer mellett is döntünk végül, mindenképpen ügyeljünk a körülöttünk élők kényelmére, és csak olyan hangerőn hallgassuk kedvenc muzsikáinkat, ami a többi ember nyugalmát nem zavarja meg.