Milyen gyakran érdemes festeni a hajunkat?

Ma már számtalan hiper-szuper hajfestéket ismerünk, melyek állítólagosan nem rongálják a hajat. Viszont bárki-bármit mondjon a hajfestés nem tesz jót a hajnak, így ebből következik az is, hogy nem szabad túlzásba vinni.

[wp_ad_camp_1]

Sokan praktizálják a hajfestést arra, hogy gyorsan és látványosan megváltoztassák a külsöjüket. Ugyanis ez egy olyan szépítkezési forma, melyet bárki elvégezhet akár maga a saját otthonában. Viszont a hajfestés nem egy örökös dolog, így újra és újra be kell festeni a hajunkat, ha azt szeretnénk, hogy szép és ápolt legyen a külsőnk. Ugyanis a haj elkezd nőni, illetve a felfestett szín is megkophat. Ugyanis cseppet sem mindegy, hogy milyen árnyalatot választunk az új külsőnknek, ugyanis vannak színek melyek nagyon érzékenyek és még sűrűbben kell pótolnunk a színezést. Amely közel sem tesz jót a haj szerkezetének. De vajon mit javasolnak a szakemberek, hogy mennyi időközönként célszerű festeni a hajunkat? Ma már számos olyan reklámmal találhatjuk szembe magunkat, melyek úgy adják át a hajfestést, hogy nemhogy nem ártanak, de egyenesen jót tesznek a hajunknak. Viszont mindenkinek el kell, hogy vegyük a kedvét, mivel ez nem így van.

Hajfestés

Hajfestés

Ugyanis attól függetlenül, hogy növényi olajokat tartalmaz, meg ammónia mentes, még kemikáliákat tartalmazz, melyek képesek megváltoztatni a hajunk színét. Ráadásul arról se feledkezzünk meg, hogy nem csak a hajunkkal, de a fejbőrünkkel is érintkeznek ezek a vegyületek. Továbbá sokan nem tudják, de az otthoni használatra készült festékek, sokkal erősebbek, mint a professzionális fodrászok által használt készítmények. A fodrászok ezért is javallják inkább a szalonokban végzett hajfestést. A haj nem egyformán nő, viszont ettől eltekintve két havonta volna a legjobb hajt festeni, attól sűrűbben semmiképp.