Milyen fényszóró izzót vásároljunk?

Minden évszakban nagyon fontos, hogy az autó világítása megfelelően működjön, és megadja a vezetőnek a szükséges fényerőt.

[wp_ad_camp_1]

Milyen fényszóró izzót vásároljunk? A fényszóró izzó vásárlásánál több szempontot vegyünk figyelembe. Először is, el kell dönteni, hogy xenon, halogén vagy LED-es égőket szeretnénk alkalmazni. Ezek közül a leghosszabb élettartama, a legkisebb energiafogyasztása, a korszerű LED fényforrásoknak van, viszont ezek csak a legújabb autómodellekbe illeszthetőek bele, mivel eltérő a csatlakozásuk és egészen más fényszóróházakba vannak kifejlesztve. Manapság még a legtöbb járműben halogén vagy xenon izzók találhatóak, így ez a kettő közül kell dönteni. Vásárlásnál a legérdemesebb és a legkönnyebb megoldás lehet, ha a meglévő izzót kicsavarjuk, és annak a csatlakozásának a kialakítását szem előtt tartva, válasszuk ki az új darabot. Ezeken található típusszám, ami még jobban megkönnyítheti a dolgot. Fontos, hogy a kiválasztott izzó, rendelkezzen UV szűrűvel, ami megakadályozza a reflektor üvegének mattosodását, ami idővel ronthat az izzó fényerején. A fényszóró beállítását, mindenképp bízzuk egy szakemberre, keressünk fel egy autószervizt.

Fényszóró izzó

Fényszóró izzó

A fényszóró izzók keresésénél, az interneten már rengeteg típussal találkozhatunk. Ezek közül vannak olyanok, melyek igen kedvező áron elérhetőek, és még a szokásosnál akár 30-40 százalékkal erősebb fényt bocsájtanak ki. Ez igazán jól hangzik, de vegyük figyelembe, hogy ezzel zavarhatjuk a többi autós látási viszonyát, ami szabálytalanságot jelent. A márkásabb termékek biztosan nyújtani fogják azt a fényességet, amire szükségünk van. Vásárláskor figyeljünk inkább a Kelvin fokra, ami a fény színét határozza meg. Itt a 2800 K körül lévő az, ami a természetes fény színéhez hasonlít. Ha szeretnénk fényszórónkat feldobni, hogy kék színnel világítson, akkor a 65k 00 K értékű izzók mellett döntsünk.