Milyen előnyei vannak a fehérmályva gyökérnek?

A fehérmályva gyökér vagy Althaea officinalis egy virágos növény, amely évszázadok óta szerepet játszik a gyógynövénygyógyászatban. Sok ember használja a fehérmályva gyökeret különböző betegségek, köztük köhögés, bőrirritáció és emésztési problémák, például fekélyek esetén. Por, kapszula, tea és köhögés elleni szirup formájában is beszerezhető.

[wp_ad_camp_1]

A kutatók még nem vizsgálták alaposan a fehérmályva gyökér hatását az emberekben. Az eddigi kutatások többsége állatkísérleteket vagy rövid humán tanulmányokat tartalmazott, így több tanulmányra van szükség annak igazolására, hogy a gyökere mennyire hatékony az emberben. Néhány természetes és gyógynövényi köhögés elleni szirup és köhögéscsepp tartalmaz fehérmályva gyökeret. A nyálkahártya megnyugtató hatással lehet a nyelőcsőre. Több kis tanulmány eredményei azt sugallják, hogy a fehérmályva gyökeret tartalmazó köhögés elleni gyógyszereknek ugyanez a hatása lehet. Az egyik tanulmány megállapította, hogy a fehérmályva gyökércsokoládé vagy szirup segített kezelni a száraz köhögést.

Fehérmályva gyökér

Fehérmályva gyökér

A krónikus szájszárazság, amelyet az orvosi közösség xerosztómiának hív, az üregek, az ínybetegségek és a fogászati ​​fertőzések növekedését okozhatja. A szájszárazság általában azt jelenti, hogy egy személynek túl kevés nyál van a szájában. Ennek az okai közé tartoznak az antihisztaminok, a vérnyomás gyógyszerek, a neurológiai problémák és az autoimmun betegségek. A fehérmályva gyökér segíthet a bőrirritációban és a gyulladásban. Egy áttekintő tanulmány azt sugallja, hogy helyi alkalmazásuk segíthet az ekcéma és az UV sugárzás vagy a napsugárzás okozta károsodásban. A nap UV sugárzása a bőrrák egyik fő oka, és a bőr idő előtti öregedését is okozhatja. A fehérmályva növényi kivonatok nyugtató hatása szintén segíthet a sebgyógyulásnak.