Milyen bakancsot válasszunk?

Jön a tél, hamarosan megfelelő téli lábbelire lesz szükségünk. A bakancsok jelentik az ideális megoldást a havas, latyakos útfelületeken, de egyes csizmák is remek szolgálatot tehetnek.

[wp_ad_camp_1]

A http://www.lifestyleshop.hu termékei között megtalálható bakancsok mind kiváló minőséget képviselnek, így bátran válogathatunk közöttük, de mégis érdemes egy-egy szempontot figyelembe vennünk… A tél nem kíméli a lábbeliket sem, ezért érdemes olyan bakancsot választani, ami strapabíró és igazán erős. A korábbi években volt az volt az általános vélekedés, hogy a lábbeli vagy divatos vagy meleg és erős, de szerencsére ma már mindezek ötvözhetők egyetlen lábbeliben. A téli időszakban mégis a funkcionalitás az elsődleges szempont, amiiből nem engedhetünk, ha bakancsot vásárolunk.

Cipő

Cipő

A téli időszakban használatos bakancsok és csizmák elsődleges feladata a láb melegen tartása. Ezért olyan béléssel készült lábbelit kell választanunk, ami képes melegen tartani a lábat még az extrém hideg időjárási körülmények között is. A talpnak kivételesen fontos szerepe van mindebben; a hideg aszfalt jelenti az érintkezési pontot, ami a leginkább megnehezíti a lábbeli hőszigetelését. Viszont a talpnak még egy fontos funkciót el kell látnia, minél jobb védelmet kell biztosítson a balesetekkel szemben; a csúszós, síkos útburkolatokon a kemény talpak sajnos balesetveszélyesek lehetnek, ezért válasszunk gumis megoldást. A megfelelő csúszásbiztos talppal rendelkező lábbeli választása különösen fontos gyermekek és idősek esetében, akik nagyobb sérülésveszélynek vannak kitéve. Nem szabad elfelejteni, hogy a még a legjobb minőséggel rendelkező bakancsok talpa is csúszhat a jeges felületen, de mindenképpen nagyobb biztonságot jelentenek, mint a kemény műanyag talpú cipők.