Milyen a japán építészet?

Ami az építészetet illeti, amelyet szintén képzőművészetnek lehet tekinteni, a japán építészet ugyancsak monetáris lehet. A japán építészet kiterjedt történelemmel és egy nagyon sajátos esztétikával rendelkezik, amely felismerhető még akkor is, ha nem tud semmit az építészetről.

[wp_ad_camp_1]

Sok japán építészet a vallásban gyökerezik, inspirációt találva a sintóból és a buddhizmusból származó hiedelmekben. A japán építészet középpontjában a vallás áll, és emiatt sok nagyon fontos japán épület szentély volt. Ezek a struktúrák mutatták be a legkifinomultabb és legbonyolultabb építészetet, az imára és az imádatra összpontosítva. A fa hagyományosan a legnépszerűbb anyag a japán építészetben, ezért sok szerkezetre jellemző ez a természetes anyag. A japán építészetben széles körben használják a shoji néven mozgatható elválasztókat, amelyek elősegítik a tér és a kültéri összeköttetését. Mivel az üveget nem olyan gyakran használják a japán otthonban, ezeket általában papírból készítik, hogy a természetes fény átjuthasson.

Japán építészet

Japán építészet

Ezenkívül a legtöbb japán szerkezetnek van egy fa verandája (úgynevezett activwa), amely a ház külső részén fut, ez egy másik elem, amely összeköti az otthont a természetes világgal. A legtöbb japán háznak van egy alacsonyabb szintje a cipő levételéhez, mielőtt belépne. A legtöbb japán ház másik kulcseleme a tatami padló. Ezek a szőnyegek rizsszalmából készültek, és sok japán szokás középpontjában állnak. Ezek a szőnyegek nagyon hosszú ideig tartanak. A japán építészet története hatalmas és kiterjedt, a hagyományos japán építészet a 7. századig nyúlik vissza. A kínai és a koreai építészet erősen befolyásolja ezt a típusú építészetet és a kezdetektől sokat is változtatott rajta, de ezen változások csak még kifinomultabbá tették ezt a stílust.