Mikrohullámú sütő tisztítása citrommal

A mikrohullámú sütőket a legtöbb konyhában szükséges készüléknek tekintik a víz gyors felmelegítéséhez, a maradékok felmelegítéséhez vagy rágcsálnivalók készítéséhez. De akár csak mikrohullámú sütőt használ gyors feladatokhoz, akár teljes értékű ételkészítéshez, azt meg kell tisztítani. Mivel a mikrohullámú sütők miatt az élelmiszermolekulák olyan gyorsan felmelegednek, az edények hajlamosak gyorsan fröcskölni és felforrni.

Szerencsére a mikrohullámú sütő tisztítása egyszerű, mert hagyhatja, hogy a készülék elvégezze a munka nagy részét. Csak vegyen egy citromot a gyümölcstálból és egy kis szódabikarbónát a kamrából, hogy friss, tiszta mikrohullámú sütőt kapjon. A tisztítás gyakorisága attól függ, hogy mennyire óvatosan takarja le a mikrohullámú sütőben melegített ételeket és milyen gyakran használja. A legtöbb háztartásban a heti takarítás megfelelő. Ha azonban van néhány óvatlan felhasználója, érdemes minden használat után ellenőrizni a mikrohullámú sütőt fröccsenések és kiömlések szempontjából. Ha az ételcseppek több hevítési cikluson mennek keresztül, sokkal nehezebb eltávolítani őket. Ha túl sok étel halmozódik fel a készülék belsejében, az befolyásolhatja a készülék hatékonyságát. Öntsön egy csésze vizet egy mikrohullámú sütőben használható edénybe vagy egy nagy csészébe. Szeleteljen fel egy citromot, és adja hozzá a pohárhoz.

Mikrohullámú sütő

Mikrohullámú sütő

Ha nincs friss citromja, hozzáadhat három evőkanál palackozott citromlevet. Ez sincs? Használjon helyette lime szeleteket, lime levet, grapefruit héját vagy narancshéjat. Egy másik helyettesítő, amely nem olyan kellemes illatú, a desztillált fehér ecet. Adjunk hozzá egy fél csészét a vízhez. Helyezze a víz és a citrom keveréket a mikrohullámú sütőbe. Állítsa a vezérlőket magasra, hogy a víz elég hosszú ideig forralja fel ahhoz, hogy gőzt képezzen a mikrohullámú sütő belsejében.