Miért Trinidad a legjobb karibi sziget?

Trinidad északi partjának strandjai szemet gyönyörködtetőek, és egy teljes napot igényelnek a felfedezéshez (lehetőleg autóval). Nincs is jobb az erdős dombok hűvös szellőjénél, a sziget összetéveszthetetlen illatánál, ahogy a meredek tengerparti utak kanyarognak, és az első pillantás a Maracas-öböl zuhanó kék vizére is felejthetetlen élményt jelent.

Kötelező egy rövid megállás a kilátónál lévő ételstandnál, ahol friss gyümölcsételek várják, és a vízre néző Richard’s étteremben megsütik majd az ebédjét is. Innen csak egy rövid autóútra van keletre Blanchisseuse csodás homokja, ahol könnyedén eltölthet egy egész délutánt, és túrázhat a Three Pools-hoz és az Avocat-vízeséshez. Ha szereti felfedezni a vadon élő állatokat, Trinidadban bőven láthat ilyeneket – és meglehetősen könnyű őket megtalálni. Évek óta vágyunk arra, hogy meglátogassuk a bőrhátú teknősök fészkelőszezonjának csúcspontját (júniustól augusztusig van a legmegfelelőbb ideje a fiókák kikelésének megfigyelésére). Az északkeleti parton található a bolygó harmadik legnagyobb fészkelőhelye, és minden évben a világ legnagyobb tengeri teknősei csoportosulnak ezeken a homokos partokon, hogy fészket rakjanak és lerakják tojásaikat (egy idegenvezető lefoglalása a legjobb és legbiztonságosabb módja annak, hogy ezt megtapasztalja).

Trinidad

Trinidad

Trinidadnak rengeteg madara van. Összesen 487 fajjal rendelkezik. A világ minden tájáról érkező madármegfigyelők azért jönnek ide évről évre, hogy ritka madárfajokat keressenek a sziget trópusi erdeiben és mocsaraiban. Szerencsét próbálhat egy túrával a Bamboo-katedrálishoz, hogy észrevegye a zöldhátú trogonokat és a vörös üvöltő majmokat a fák tetejéről. Vagy látogasson el a Caroni-mocsárba naplementekor, ahol rózsaszín flamingók fészkelnek a mangrove-fák között Trinidad és Tobago nemzeti madara, a Scarlet Ibis mellett.