Miért szükséges a festékes anyajegyek sebészeti eltávolítása?

A szakemberek rendszeresen felhívják a figyelmet a festékes anyajegyek ellenőrzésének fontosságára, hiszen így megelőzhető a melanoma, vagyis a rosszindulatú daganat. Az anyajegy eltávolításával akár későbbi daganatos megbetegedésnek is elejét vehetjük.

[wp_ad_camp_1]

A festékes anyajegyek sebészeti eltávolítása több okból is aktuálissá válhat. Amennyiben arcon, vagy más, látható területen található, úgy főként esztétikai okok indokolják azt. Mivel ezek a bőr szintjéből kiemelkednek, így sérülés veszélyének kitettek a mindennapi tisztálkodás, borotválkozás, öltözködés során. Ha az anyajegy rendszeresen irritált, úgy gyulladás, fájdalom is jelentkezhet.

Anyajegy sebészeti eltávolítása

Anyajegy sebészeti eltávolítása

Maga az eltávolítás sebészeti kimetszéssel lehetséges, nagyobb számú anyajegy esetén akár altatásban végezve azt. A beavatkozás előtt Lidocain injekcióval történik az érzéstelenítés, és csak minimális kellemetlenséggel jár. Az anyajegy helyén keletkező sebet összevarrja a szakember, a varratszedésre pedig körülbelül hét-tíz nap múlva kerül sor. Ha csak a bőr legfelső rétegét érinti a beavatkozás, úgy gyakorlatilag még nyoma sem marad a kis eljárásnak. A mélyebben fekvő anyajegyek esetében egy vonalszerű heggel gyógyul a seb.

Az esztétikus végeredmény érdekében a Belvárosi Orvosi Centrumban speciális eszközöket használnak a szakemberek, melyek a mind tökéletesebb sebgyógyulást célozzák. Érdemes tudnia, hogy a festékes anyajegyek eltávolítása után a szövettani vizsgálat, kötelező, így ugyanis kiszűrhetőek az esetleges elfajulások. A sebészeti eltávolítás lényege, hogy magát az anyajegyet nem érinti, a vágás csak a környékén levő bőrben halad, így kerül a kimetszett rész szövettanra. Forduljon bizalommal a Belvárosi Orvosi Centrum szakembereihez anyajegyek eltávolítása alkalmával is!