Miért lett ez a hely a steak rajongók titkos törzshelye?

A steak nemcsak egy étel, életérzés. Magyarországon az elmúlt években ugrásszerűen nőtt a steak iránti érdeklődés, és ezzel párhuzamosan egyre több hely próbálja kiszolgálni az igényes húsimádókat. De vajon mi kell ahhoz, hogy egy étterem valódi kulthely legyen a steak rajongók körében? A válasz: minőség, következetesség, és egy olyan atmoszféra, ahová jó visszatérni.

A steak kultúrája Magyarországon

Az elmúlt években Magyarországon is kialakult egy tudatos steakfogyasztó réteg, akik nem érik be egy átlagos sült hússal. Ők már ismerik az érlelt hús jelentőségét, tudják, mi a különbség egy medium rare és egy well done steak között, és fontos számukra a hús származása, minősége. A vendégek elvárásai megnőttek, és ezzel együtt a kínálat is fejlődésnek indult.

Ahogy a gasztronómiai igényesség nőtt, úgy születtek meg azok a helyek, amik nem csak kiszolgálják a steak rajongókat, de közösséggé is formálják őket. Ilyen hely lett a Beerstro14 is, egy olyan steak bistro ,ahol nem csupán jól lakni lehet, hanem élményt szerezni, új ízeket felfedezni, és része lenni egy különleges gasztro kultúrának.

Steak bistro

Steak bistro

Beerstro14 bemutatása

A budapesti Beerstro14 az utóbbi évek egyik legnagyobb meglepetése lett a gasztronómiai színtéren. Egy hely, ahol a sörözős hangulat tökéletesen találkozik a steak élménnyel. Laza, mégis kifinomult, közvetlen, de minőségben kíméletlenül igényes.

Miért is rajonganak annyian a Beerstro14-ért?

  • Kiváló alapanyagok: Érlelt marhahúsok, gondosan válogatott nemzetközi steakválaszték (Új-Zéland, Argentína, Uruguay).
  • Tökéletesre sült steakek: minden hús szeletre szabott figyelmet kap, a vendég ízléséhez igazítva, pontos sütési fokozattal.
  • Magas szintű kiszolgálás: figyelmes, de nem tolakodó szerviz, ahol valóban számít a vendégélmény.
  • Barátságos atmoszféra: egy steak house, ami nem akar többnek látszani, mint ami, de azt hibátlanul hozza.
  • Ízek, amikre emlékezni fogsz: a steakek mellé prémium köretek, izgalmas mártások és meglepő párosítások társulnak.

Akik egyszer megkóstolták itt a steaket, rendszerint visszatérnek, mert tudják: itt mindig számíthatnak a megszokott minőségre és az új felfedezésekre egyaránt.

Milyen steakeket érdemes megkóstolni?

A Beerstro14 steak kínálata minden hús kedvelő szívét megdobogtatja. Az étlapon megtalálható a klasszikus bélszín steak Új-Zélandról, amit édesburgonya pürével és borsmártással tálalnak. A karakteresebb ízek kedvelőinek ott a rib eye steak Argentínából, kéksajt öntettel és sült hagymával. 

A rump steak articsókával és chimichurrival kerül a tányérra, míg a hátszín steak letisztultabb, vajpürés, zöldbabos körettel érkezik. Akik nem tudnak választani, azoknak ott a steak tál 2 főre, amely háromféle steaket is tartalmaz, köretekkel és szószokkal kiegészítve. Extra élményként minden steak mellé kérhető grillezett királyrák, ami igazán különleges fogássá teszi az ételt.