Miért lett ez a hely a steak rajongók titkos törzshelye?
A steak nemcsak egy étel, életérzés. Magyarországon az elmúlt években ugrásszerűen nőtt a steak iránti érdeklődés, és ezzel párhuzamosan egyre több hely próbálja kiszolgálni az igényes húsimádókat. De vajon mi kell ahhoz, hogy egy étterem valódi kulthely legyen a steak rajongók körében? A válasz: minőség, következetesség, és egy olyan atmoszféra, ahová jó visszatérni.
A steak kultúrája Magyarországon
Az elmúlt években Magyarországon is kialakult egy tudatos steakfogyasztó réteg, akik nem érik be egy átlagos sült hússal. Ők már ismerik az érlelt hús jelentőségét, tudják, mi a különbség egy medium rare és egy well done steak között, és fontos számukra a hús származása, minősége. A vendégek elvárásai megnőttek, és ezzel együtt a kínálat is fejlődésnek indult.
Ahogy a gasztronómiai igényesség nőtt, úgy születtek meg azok a helyek, amik nem csak kiszolgálják a steak rajongókat, de közösséggé is formálják őket. Ilyen hely lett a Beerstro14 is, egy olyan steak bistro ,ahol nem csupán jól lakni lehet, hanem élményt szerezni, új ízeket felfedezni, és része lenni egy különleges gasztro kultúrának.

Steak bistro
Beerstro14 bemutatása
A budapesti Beerstro14 az utóbbi évek egyik legnagyobb meglepetése lett a gasztronómiai színtéren. Egy hely, ahol a sörözős hangulat tökéletesen találkozik a steak élménnyel. Laza, mégis kifinomult, közvetlen, de minőségben kíméletlenül igényes.
Miért is rajonganak annyian a Beerstro14-ért?
- Kiváló alapanyagok: Érlelt marhahúsok, gondosan válogatott nemzetközi steakválaszték (Új-Zéland, Argentína, Uruguay).
- Tökéletesre sült steakek: minden hús szeletre szabott figyelmet kap, a vendég ízléséhez igazítva, pontos sütési fokozattal.
- Magas szintű kiszolgálás: figyelmes, de nem tolakodó szerviz, ahol valóban számít a vendégélmény.
- Barátságos atmoszféra: egy steak house, ami nem akar többnek látszani, mint ami, de azt hibátlanul hozza.
- Ízek, amikre emlékezni fogsz: a steakek mellé prémium köretek, izgalmas mártások és meglepő párosítások társulnak.
Akik egyszer megkóstolták itt a steaket, rendszerint visszatérnek, mert tudják: itt mindig számíthatnak a megszokott minőségre és az új felfedezésekre egyaránt.
Milyen steakeket érdemes megkóstolni?
A Beerstro14 steak kínálata minden hús kedvelő szívét megdobogtatja. Az étlapon megtalálható a klasszikus bélszín steak Új-Zélandról, amit édesburgonya pürével és borsmártással tálalnak. A karakteresebb ízek kedvelőinek ott a rib eye steak Argentínából, kéksajt öntettel és sült hagymával.
A rump steak articsókával és chimichurrival kerül a tányérra, míg a hátszín steak letisztultabb, vajpürés, zöldbabos körettel érkezik. Akik nem tudnak választani, azoknak ott a steak tál 2 főre, amely háromféle steaket is tartalmaz, köretekkel és szószokkal kiegészítve. Extra élményként minden steak mellé kérhető grillezett királyrák, ami igazán különleges fogássá teszi az ételt.