Miért lenne érdemes fellátogatni Norvégiát?

A skandináv ország, Norvégia hihetetlen látványáról és szürreális fjordjairól ismert. Noha Norvégia Finnországgal és Svédországgal határos, az ország partjainak nagy része közvetlenül a Jeges-tenger mellett helyezkedik el, hideg, de lenyűgöző kilátással a vízre.

[wp_ad_camp_1]

Norvégia nagy történelmi városokkal, csodálatos katedrálisokkal, progresszív lakossággal és végtelen számú aktivitással büszkélkedhet. Ha szívesen indulna egy skandináv kirándulásra, itt talál néhány fő okot Norvégia látogatására. A téli hónapokban számos norvégiai hely ideális mind a síeléshez, mind a sífutáshoz. Ha azonban olyan helyet keres, ami felveszi a versenyt az alpesihelyekkel, akkor mindenképp érdemes megnéznie Hemsedalot, ahol számos világszínvonalú síközpont található, több tucat lejtővel és több mint 20 sífelvonóval. A Hafjell egy másik téli sportolásra szánt hely, amely alpesi és sífutópályákat, valamint családi szórakozásra szánt helyeket kínál szánkózáshoz például. Egy másik szigetgyűjtemény Norvégia északi partjainál a Lofoten-szigetcsoport. Ezeket a szigeteket az ország legszebb látványosságainak tekintik, ám ezek közül a legnépszerűbb látnivalók valójában ember által alkotottak.

Norvégia

Norvégia

Ügyeljen arra, hogy ne hagyja ki a tengerpart mentén épített, hagyományos vörös halászházakat. Néhányan gólyalábakra épültek, és rorbu-nak hívják őket, néhányuk pedig éjszakai megszállásként is rendelkezésre áll. Ezek a kabinok nem csak történelmiek és gyönyörűek, hanem távoliak, félreesők és lélegzetelállító partokon helyezkednek el. A túrázás fantasztikus választás a norvég természeti szépségek megtekintéséhez. A norvégiai túrázást a hozzáférési jogról szóló törvények is megkönnyítik, így egyszerűen megtalálhatók a sétautak és a kempinghelyek.