Miért hasznos az elsavasodás elleni étrend?

Az elsavasodás elleni étrend nem csupán akkor lehet hasznos, ha már kialakult a szervezet elsavasodása, hanem akkor is, ha megelőző jelleggel döntesz mellette. Az elsavasodás manapság népbetegségnek számít, így érdemes volna nagyon sok embernek elsavasodás elleni étrend szerint étkezni.

Elsavasodás elleni étrend igazán hasznos tud lenni, ha megelőzésről vagy már kialakult problémáról van szó. Gyakran jelentkeznek bizonyos testi tünetek, amikről nem lehet tudni, hogy mi áll a háttérben. Az elsavasodás gyakori tünetei a gyenge immunrendszer, az emésztési panaszok, a folytonos fáradtságérzet, a gyakori fejfájás és a narancsbőr. Súlyos esetben az elsavasodás álmosságot, ízületi problémákat, izomgörcsöket, valamint koncentrációs és alvás zavarokat okozhat. Ha tapasztalod ezeket a tüneteket, azonban bizonytalan vagy, hogy valóban elsavasodás okozza-e a panaszokat, akkor érdemes vásárolnod egy pH mérésre alkalmas indikátorpapírt, mely a vizeleten keresztül kimutatja a szervezet pH szintjét. Az optimális érték 7, azonban a 6,5 ás a 6,8 közötti érték is megfelelőnek mondható.

Elsavasodás ellen

Elsavasodás ellen

Az elsavasodás leggyakoribb okai a dohányzás, a stressz, a túl sok savképző élelmiszer és ital fogyasztás, a kávé és alkohol fogyasztás, a mozgásszegény életmód. Az elsavasodott szervezet számára nagyon hasznos a lúgosítás. A túlsavasodás káros következményeit az elsavasodást okozó tényezők elhagyásával, valamint a lúgosító élelmiszerek fogyasztásával lehet elérni. Lúgosító élelmiszerek a zöldségek, a gyümölcsök, a zöldbab, a tojássárgája és a teljes kiőrlésű gabonafélék. Emellett a tiszta víz fogyasztása is nagyon hasznos lehet, különösen reggel, éhgyomorra. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogass el a wellnetviztisztito.hu webáruházba!