Miért használjunk fejmasszírozót?

A válasz egyszerű: pont azért, amiért a többi testrészünket masszírozzuk. De a fejmasszírozó egy kicsivel többet tesz, mint a testmasszázs, mert segít a hajnövesztésben is.

[wp_ad_camp_1]

Mire jó a fejmasszázs?

A fejmasszázst gyógyításra, betegségek megelőzésre és utókezelésre, a szépség és a fiatalság, a jó kondíció megőrzésére, a közérzet javítására és a stressz csökkentésére alkalmazzák. Pihentet, ellazít, megnyugtat, fokozza a szellemi képességeket az idegrendszeren keresztül, így hozzájárul a teljes fizikai és lelki relaxációhoz.

Persze nem mindenki tud hetente masszázsterapeutához járni, nem mindenki engedheti meg magának sem pénzben, sem időben ezt a luxust. De ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a fejmasszírozás áldásos hatásairól, hiszen fejmasszírozó eszköz segítségével magunk számára is elvégezhetjünk a fejmasszírozást, saját otthonunkban.

Fejmasszírozó

Fejmasszírozó

Mire jó a fejmasszírozó?

A fejmasszírozó egy eszköz a relaxációhoz és az ellazuláshoz, melyet bárhol és bármikor használhatunk. A fejbőrünk telis-tele van idegvégződésekkel, akupresszúrás pontokkal. A fejmasszírozóval ezeket a pontokat tudjuk stimulálni. A masszázst végezhetjük magunk, vagy megkérhetjük valamelyik családtagunkat, hogy masszírozzon meg minket a fejmasszírozó kefével.

Ez egy remek kikapcsolódási lehetőség ebben a stresszel teli világban. Használatával endorfinok szabadulnak fel szervezetünkben, és csökken a stressz szintünk. És még egy plusz dolog: stimulálja a hajhagymákat azáltal, hogy vérbőséget teremt a fejbőrben.  A hajhagymák így több tápanyaghoz és oxigénhez jutnak, ami hajnövesztő hatású és enyhíti a hajhullást. A szép haj csak egészséges fejbőrből és hajhagymákból tud kinőni. Így, ha a hajnövesztés szerepel a céljaink között, ne hagyjuk ki a fejmasszírozást, mert kellemes és jótékony hatással lesz hajkoronánkra.