Miért fontos a radiátor légtelenítése?

Előfordulhat, hogy az egyik radiátorunkat hidegebbnek érezzük, mint a másikat. Ez ritkán jelenti azt, hogy a radiátor meghibásodott. Az oka inkább az, hogy a fűtésrendszerbe valamilyen módon levegő került. Ez gyakran elő szokott fordulni. A levegő nagy problémát jelent, mert a gázrendszerek működését minimalizálja és meggátolja a radiátor teljes felmelegedését.

[wp_ad_camp_1]

A radiátor légtelenítés szakértelmet igényel, ezért nem végezheti el bárki. Amikor szakembert keresünk, meg kell tudni, hogy rendelkezik-e a megfelelő engedélyekkel, milyen gyorsat tudja kiküszöbölni a hibát, mennyire hatékony a munkája, hosszútávon is működőképes lesz-e a radiátor a beállítása után, és mindez mennyibe kerül. Szükség van a radiátor légtelenítésére a helyes gázhasználat és a fűtésrendszer optimális működésének érdekében, emellett pedig a megfelelő légtelenítéshez a nyomás beállítása is elengedhetetlen.

Radiátor légtelenítése

Radiátor légtelenítése

Ha a fűtés rendszer levegős, akkor a levegő úgy viselkedik, mint egy légzsák, és gátolja a radiátor megfelelő felmelegedését. Előfordul, hogy többszöri légtelenítés után is levegős a rendszer, ennek oka lehet, hogy a zárt tágulási tartály nem működik megfelelően. Ilyenkor a légtelenítő szelepek légbeszívóként is működhetnek. A szakember ebben az esetben is képes orvosolni a problémát és a radiátor légtelenítést megfelelően elvégezni, amely így nagy valószínűséggel hosszú távon is megfelelően fog funkcionálni. Aki szeretné, hogy a fűtési szezonban jó meleg legyen a lakásában, és ne hiába fizesse a fűtés számlát, annak még időben érdemes ellenőriztetnie a radiátorok működését.

A legegyszerűbb elkerülni a kellemetlenségeket, ha fűtésszerelő szakembert keresünk fel. Ha gyors és hatékony munkaerőre van szükségünk zsebbarát áron, akkor a futes-gazszereles.hu internetes weboldalon találunk egész Budapest és Pest megyére kiterjedően.